Ništa gluplje nećete čuti: Najopasniji trend ovog leta usijao internet (foto)

Čega se sve ljudi neće dosetiti.

Nekoliko korisnika Fejsbuka pokazali su ovih dana svoje potamnele kože nakon što su na nju, umesto ulja za sunčanje mazali gazirana pića poput Koka Kole, Pepsija ili Kokte.

Na JuTjubu su osvanuli neki klipovi na kojima se vidi kako mladići i devojke nanose na tela ova pića jer zaboga, i ona sadrže karamel boju, zar ne?

Samo što…samo što to ne samo da nije zdravo i poželjno, već može naneti trajnu štetu telu.

„Nisam čuo skoro ni za šta slično. To je nehigijenski, nezdravo i može uništiti kožu“, napisao je jedan dermatolog iz Masačusetsa na Tviteru.

 

Za ovaj trend su više devojke koje smatraju kako osvežavajuće piće sadrži zaštitu od sunca poput ulja za tamnjenje.

Dermatolozi su strogo protiv ovog trenda pa objašnjavaju da ova pića sadrže kiselinu koja omogućuje UV zrakama bolje prodiranje u kožu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koka-kolaPepsisunčanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Viktor Rotmiler

    Samo nezrele tinejdzerke,kao i uskisle srednjodobne ocvale „dame“,mogu tako glupo i neodgovorno,da se igraju svojim zdravljem.Ta „moda“ preplanulosti,to je jeftina zamena za sigurnost,koje osobe koje se mazu tim picima,ustvari nemaju u sebi.Nema nista gore,nego biti osoba,koja nije sigurna u svoje licne vrednosti,koje su deo njihove licnosti.Te osobe,onda pokusavaju raznoraznim spoljnim efektima,da „nadoknade“,to,sto one zamisljaju,da im nedostaje.