Povratak biserne ogrlice

Odri Hepbrn (Audrey Hepburn) ih je nosila kod Tifanija, Koko Šanel (Coco Chanel) ih je obožavala, a bili su i okosnica stila Džeki O (Jackie O). Kraljica Elizabeta I (Elizabeth I) ih je nosila kao oznaku svoje nevinosti, a Kleopatra (Cleopatra) je čak pojela jedan. Na „ručku moćnih“ 1996. godine u Beloj kući, Diana (Diana), princeza od Velsa, Hilari Klinton (Hillary Clinton) i urednica magazina Vogue su na sebi imale biserne ogrlice. Niste mogli da na jednom mestu vidite žene koje se toliko međusobno razlikuju, ali ipak – sve su one nosile bisere. Razlog? Ako ih stavite, zaista ne možete omanuti po pitanju dobrog ukusa.

Biserne ogrlice očaravaju muškarce već vekovima, ali od pre nekoliko godina bivaju zapostavljene i nose ih jedino bake. Bilo kako bilo, ovaj trend je opet u igri. Povratak bisernih ogrlica primećen je i na pistama, a pripadnice lepšeg pola koje su ih do juče prezirale, sada preturaju po bakinim kutijama sa nakitom. Ovoga puta nema ni traga od klasičnog izgleda sa jednostavnim perlama u kombinaciji sa džemperom. Biseri su postali mnogo interesantniji.

Pravi, lažni, crni, beli, u dugim opuštenim nizovima, ili u kratkim, sasvim je svejedno – uskoro ćete ih nositi.

Bisere je u život vratio, a ko drugi nego – Chanel. Njihove manekenke su ih nosile oko vrata, na kaiševima, pa čak i na noktima. Ogrlice se sastoje od više nizova i lagano su opuštene, naravno uz dozu milenijumskog šarma. Postale su novi seksi dodatak odeći koji možete nositi uz haljinu na bretele, jaknu, džins, džemper. Međutim, i pored svega, čitava pomama nije vredna investiranja u prave bisere. One lažne možete nabaviti u svim oblicima i veličinama, tako da su mnogo zanimljiviji. O ceni da i ne govorimo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar