Pravnici imaju najmanje stila?

Jedna nova anketa je pokazala da muškarci u kancelarijama nose elegantniju odeću od žena. Oni više brinu o svom izgledu na poslu jer se nadaju da će tako privući pažnju svojih koleginica. Veliki procenat anketiranih radnika je ipak smatrao da treba da se uvede opušteniji način odevanja muškaraca u poslovnim situacijama, dok je samo jedna četvrtina smatrala da su tamna, konzervativna odela nešto što je sasvim dobro.

Većina muškaraca je želela da se i na poslu oblači neobaveznije, ali kada im je pružena šansa da svoju želju i ispune, samo 15 procenata njih je počelo da nosi farmerice i obične majice.

Koliko vremena muškarci provode u pripremanju za posao? U Engleskoj im je potrebno između 10 i 40 minuta. Postoje velike regionalne razlike u tome koliko vremena oni posvećuju svom izgledu.

Jedan od tri muškarca priznaje da ponekad nosi otkačene čarape na posao.

Pravnici i advokati su proglašeni za radnike sa najmanje stila, a prate ih bankari, računovođe, radnici na kompjuterima i novinari.

Za kraj, evo još jednog zanimljivog podatka – tri procenta ispitanika je izjavilo da bi bilo najbolje kada ljudi u kancelarijama uopšte ne bi nosili odeću (?!).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar