Preplanulost nije više u modi

Možda baš ovih dana razmišljate o tome šta ćete nositi i kako ćete izgledati kada dođu malo topliji dani i proleće. Prilikom priprema, u startu zaboravite na solarijum – preplanulost više nije IN. Ako donesete pravu odluku i rešite da sačuvate svoju kožu, to se može značajno odraziti na vaš izgled u nekim poznijim godinama. Preterano izlaganje suncu utiče na stvaranja bora ili čak raka.

Nemojte misliti da je u pitanju samo savet lekara. Ukoliko bacimo pogled na holivudske devojke, shvatićemo jednu stvar – ne biti preplanuo je nova vrsta modne izjave. Drew Barrymore, Kate Hudson (na slici) i Christina Ricci su izabrale svetlu boju kože koja donosi njihovoj pojavi čistoću i svežinu. Devojke sa filmskog platna vam mogu dati jedan od modnih saveta koji ćete ove godine finansijski najlakše ostvariti – jednostavno se klonite sunca!

Debra Jaliman, dermatolog, kaže: „Uvek nanesite kremu sa zaštitnim faktorom 15 ili većim da biste izbegli sunce u toku podneva“. To važi za zimu, proleće, leto i jesen. Ona preporučuje proizvode koji blokiraju UVA i UVB zrake i dodaje da su najbolji oni koji sadrže cink.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar