Silovana 15-godišnja manekenka iz Slovenije

Milanska nedelja mode je svakako bila praznik za sve ljubitelje umetnosti odevanja. Na žalost, ne može se reći da je sve prošlo u najboljem redu. Ma koliko agencije garantovale bezbednost svojim devojkama, izgleda da se „ispadi“ ipak dešavaju.

Milanska nedelja mode je bila uzdrmana vešću o silovanju 15-godišnje manekenke iz Slovenije. Dva dana po dolasku iz Slovenije u Milano, mlada devojka je bila drogirana i silovana od strane grupe ljudi. U Milano je stigla zajedno sa ocem koji ju je potom prepustio brizi njene matične modne agencije Flash. Dva dana posle napada, ispričala je ljudima iz agencije šta se desilo. Bila je odvedena u bolnicu gde su doktori našli tragove drogiranja i seksualnog iskorišćavanja.

Prema sudskim izveštijima koje prenosi italijanski dnevni list Corriere Della Serra, devojka je bila drogirana i brutalno silovana u jednom milanskom modnom noćnom klubu.

Silovatelji su identifikovani jedino kao „bogati profesionalni plejbojevi i paraziti sveta mode“, kako je rekao direktor agencije Flash, Alberto Righini. Međutim, izgleda da će se Righini, kao i Massimo Mandelli iz iste modne agencije, naći na sudu zbog toga što nisu posvetili devojci odgovarajuću pažnju i zaštitu. „Ne možemo da kontrolišemo šta [devojke] rade noću“, rekao je Righini. „Mi pružamo svu moguću pomoć, ali ne možemo da zamenimo roditelje.“

Sve se odigralo u klubu koji je pre dve godine bio jedna od tema u dokumentarnoj emisiji BBC-a u kojoj se govorilo o drogiranju i silovanju mladih modela. Tadašnje „glasine“ pokazale su se kao tačne.

Ovaj događaj je pokrenuo mnogobrojne pozive da se za bavljenje manekenstvom uvede granica od 16 godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar