Sve popularniji trend: Ovako kombinujte patike sa poslovnim odelom

U Americi su ljudi godinama svoj odlazak na posao praktikovali u odelima i patikama, a kasnije bi ih na poslu zamenili formalnim cipelama. Njima je udobnost bila svakako bitnija, pa je sam odlazak na posao izgledao kao mešavina sportskog i elegantnog. Tako je i nastao izraz „sportska elegancija“.

Žene su u odelima i patikama sa strogom poslovnom torbom i čašom kafe u ruci užubano išle na svoj posao, pa je slika ovakvih žena postala pravi modni stereotip. Patike su vremenom postale prihvatljive čak i na poslu, osim u institucijama koje zahtevaju poslovni način oblačenja.

Kako biste sebi olakšali dolazak i odlazak sa posla, osmislite poslovnu odevnu kombinaciju – sa patikama. Kada birate patike neka budu crne, bele ili crno-bele. Važno je da ne izgledaju kao da redovno trčite u njima, prenosi Avaz.

Nema vazdušnih đonova i neon detalja

Crne ili bele patike obavezno kombinujte sa tamnim odelom. Belu košulju zamenite belom majicom ili crne pantalone crnim farmerkama. Siva boja će ceo izgled učiniti „mekšim“. Slobodno stavite akcenat i na jarke boje, ukoliko će vaš izgled biti poslovan zavisi i od šminke, frizure, modnih dodataka (torbe, fascikle, naočara i tako dalje).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

odelopatike
Komentari (0)
Dodaj komentar