Avantura na reci

Plovidba divljim rekama iz godine u godinu, i bez obzira na vremenske prilike, ima sve više poklonika. Zbog čega? Odgovor je jednostavan. Splavarenje ili popularno rafting (od engleske reči "raft" – splav) osvojilo je sve osobe avanturističkog duha, a luda plovidba u čamcima je i odlično osveženje za mozak i telo. Zanimljivo je da ovaj tip aktivnog odmora svojim zaposlenima preporučuju i vodeće svetske kompanije kao jedan od najefikasnijih načina za oslobađanje od stresa, jačanje kolektivnog duha i izgradnju samopouzdanja.
Vožnju po divljim rekama predvode iskusni rafting skiperi, a učesnici imaju nepromočivu opremu, dok su od povreda zaštićeni sigurnosnim pojasevima i kacigama. Ipak, pre nego što se upustite u rečne izazove, dobro proučite pravila sigurnosti i ponašanja, a sve informacije možete dobiti u specijalizovanim agencijama koje organizuju rafting avanture. Za ovaj vid rekreacije neophodno je da znate da plivate, da ste zdravi i da ste u dobroj formi. Ukoliko ste skloni vrtoglavici, nemojte sedati u čamac. Što se tiče opreme koju treba da ponesete sa sobom, pored rezervne odeće i obuće, koja bi trebalo da bude u dovoljnoj meri udobna, obavezno ponesite kremu za sunčanje i sredstvo koje štiti od ujeda komaraca i drugih insekata.
Da biste adekvatno zaštitili oči od vode i sunca, obavezno ponesite naočare s UV filterom i elastičnom trakom kako ih ne biste izgubili tokom lude vožnje. Ukoliko planirate da nosite fotoaparat, proverite da li je otporan na vodu i vodite računa da ga ne izgubite. To bi trebalo da se podrazumeva, ali pošto odlazite u nepredvidljivu akciju, ništa ne sme biti prepušteno slučaju. Takođe, ne bi bilo loše da imate i plastične kese u koje ćete odlagati smeće, kako biste sačuvali prirodu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracraftingrelaksacijasport
Komentari (0)
Dodaj komentar