Bez muke nema bicepsa

Za samo nedelju dana dizanja tegova izgledaću kao Arnold Švarceneger! Netačno. Ne zavaravajte se, nema brzog i lakog puta do nabildovanih mišića. Moraćete malo više da se potrudite. Važnu ulogu, naravno, igraju i genetika, hormoni i pravilna ishrana. Ipak, već posle samo nekoliko dana osetićete da su vaši mišići snažniji. Ako dižete tegove tri puta nedeljno, prave rezultate svog truda možete očekivati za oko deset nedelja ili nešto brže, ako istovremeno iz svog jelovnika izbacite sve što sadrži masti.

Jasno je da dizanje tegova podiže kilažu, ali to je samo delimično tačno. Kako nabacujete mišiće, dobijate i na težini, ali ovi kilogrami raspoređuju se pravilno, tako da ćete sigurno mnogo bolje izgledati. Pored toga, razvijeni mišići ubrzavaju metabolizam – da bi sačuvao novostečenu mišićnu masu, vaš organizam sagoreva ogromnu količinu kalorija. Zapamtite jedno: nijedan plan skidanja viška kilograma ne može uspeti bez pravilnog načina ishrane i redovnog vežbanja. Uvek se trudite da prilikom podizanja tegova izaberete onu težinu od koje se vaši mišići zamore već posle petnaestog podizanja. Ukoliko zaista želite da postignete dobre rezultate (izdržljivost, snagu i čvrstinu), u toku jednog treninga često menjajte težinu tegova, ali nikada nemojte da preterujete u tome.

Svaka dobro osmišljena vežba dizanja tegova uspostavlja pravilnu ravnotežu između ključnih mišićnih grupa i jača sve slabe tačke na vašem telu. Ne zaboravite još nešto: kad jednom prestanete da vežbate, vaši mišići neće se opustiti i pretvoriti u salo. To je, na kraju krajeva, fiziološki nemoguće! Mišići i salo pripadaju dvema različitim vrstama tkiva. Istina, kad prestanete da trenirate, vaši mišići izgubiće na tonusu, ali najgore što može da vam se desi je da usled promenjenog načina ishrane nabacite još koji kilogram viška.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar