Bez predaha

Da li ste ikada sami sebe ubeđivali u nešto do te mere da ste na kraju poverovali u to? Pričice i ideje koje nemaju veze sa stvarnošću u početku mogu biti zanimljive, ali ne predugo. Samozavaravanje je opasna zamka u koju možete upasti brzo i lako, a da toga ne budete ni svesni. Prekinete li to na vreme, nećete imati većih problema.

Opterećeni silnim poslovima i kućnim obavezama nemate vremena za sebe. Tako iz dana u dan, vaši zadaci se povećavaju, dan vam izgleda sve kraće, a na odmor i ne pomišljate. Uverili ste sebe da vam odmor i ne treba. Greška. Da biste spasli svoj život – usporite. Preuzmite kontrolu tako što ćete postaviti vremensko ograničenje za svaku stvar koju morate da obavite. Kada vreme koje ste isplanirali za određeni posao istekne, opustite se i uživajte. Dok ste s porodicom, zaboravite na poslovne obaveze. Nastavite li da radite ovim tempom, nakon određenog perioda naučićete kako da sve završavate, a da vam ostatak dana ostane za opuštanje.

Suprotnost sumanutom predavanju poslu je ako dane provodite u lenčarenju, noći u izlascima i piću, dok sebi obećavate da od sutra menjate život i postajete savršena osoba. Opasnost je na vidiku! Znajte da samo strah od neuspeha sprečava ljude da se prepuste promenama. Da biste prekinuli ovaj začarani krug, stalnu borbu s negativnim mislima, sumirajte svoje vrednosti i nedostatke, ako treba, i na papiru, a zatim mogućnosti i rizike koje vam određena promena može doneti. Pismena potvrda pokazaće vam da li se promena isplati ili ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar