Boja kose i narav

Ko su lepotice koje pale mušku požudu i fantaziju? Krhke plavuše ili temperamentne crnke? Pod izgovorom da se o ukusima ne raspravlja, na ovo pitanje svaki muškarac odgovor obično daje baš prema svom sopstvenom ukusu, ali pomalo i želji i očekivanju. Ništa novo – davno je uvreženo mišljenje da boja ženske kose govori o karakteru i naravi same žene. Možda ipak nije tako? Bilo kako bilo, vlasnice zlatnih i platinastih pramenova često su poređene s anđelima, dok su crnkama pripisivani nimalo anđeoski nazivi, poput živih vatri i sličnih gluposti.
Istina, viceva o plavušama ima više; reklo bi se bar koliko i muških pogleda i uzdaha kada ulicom prođe atraktivna zlatokosa. Uprkos privlačnosti zlatne kose, u mnogim zemljama odomaćena je izreka: "Zaljubi se u plavušu, ali se oženi crnkom". Zašto su muškarci okrenuti prevashodno plavušama? Verovatno ne zbog priča da se one više zabavljaju; zabava nema veze s bojom kose, ili ipak ima? Iako se priča da za dve do tri decenije prirodnih plavuša na planeti neće ni biti, mit i fama o njima neće se ugasiti. Pripadnike jačeg pola one i dalje i te kako privlače. Dopada im se njihova nežna i senzualna priroda, ali odbija, a možda i plaši, preterana potreba za ljubavlju i nedostatak nezavisnosti.
Da li to onda znači da su crnke interesantnije samo zbog toga što boja njihove kose ukazuje na to da su one inteligentnije od blondina, da su nezavisnije i samostalnije, ili da im je potrebno manje ljubavi i pažnje? Praviti bilo kakvu strogu podelu ili oštre statistike ne izgleda kao smislena akcija. Na kraju krajeva, otvara se pitanje brineta i riđokosih lepotica. Šta je s njima? Da li ih zbog specifičnost njihove kose treba kategorizovati u crnke ili u plavuše, ili one nemaju nikakve šanse da osvoje muška srca, koja se po navici okreću samo za crnkama i plavušama?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar