Borbe petlova

Postoje ekstremni sportovi u kojima možete učestvovati vi sami, a postoje i oni koji su ekstremni za posmatranje; osim ukoliko vam borba dveju životinja na smrt nije nešto uobičajeno i lako za gledanje.

Borbe pit bulova zabranjene su u većem broju zemalja, uostalom, kao i držanje te rase pasa, ali borbe petlova su prava atrakcija u raznim zemljama. Ta zabava nije novijeg datuma. U pojedinim zemljama održava se kult ovakvih borbi, a vlasnik petla pobednika uživa određeni društveni ugled; ni zarada koja se ostvaruje nije loša ako se uzmu u obzir čitave kladionice koje se organizuju tom prilikom.

Visoko zvanje borca među borcima moći će da postigne tek jedno od 20 pilića koji se odmalena treniraju po „sportskom“ režimu – priprema petlova boraca je vrhunska.

U zemljama u kojima je ova zabava izuzetno razvijena, što naglašavamo pošto postoje zemlje koje zakonom zabranjuju ovu vrstu zabave, mogu se pronaći čak i pokretne trake za trening petlova, a postoje i specijalne tabele kojima se jača rad mišića, kao i naročite torbe za transport životinja. Jedino čega nema jesu lični psiholozi ili maseri koji bi petla pripremali za zahtevne borbe i jačali mu sportski duh ukoliko posustane u nekom trenutku.

Sudeći po crnim hronikama različitih dnevnih novina svuda po svetu, ovi turniri često su povezani s narko-dilerima, te se tako dešava da pored petlova ponekad ginu i ljudi.

Borbe petlova različite su na različitim krajevima sveta. One mogu da budu manje ili više krvave. U Americi im se za noge kače šiljci, dok Španci, stari ljubitelji krvavih sportova, preferiraju da im okače žilete. Krv i krici – i svi su zadovoljni. Petao pobednik biće onaj koji divljački navaljuje napred, dok će gubitnik završiti u supi – ako bude imao sreće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar