Brak ili mrak

Kada svakodnevni život počne da kruni čaroliju, ispostavi se da vaša partnerka nije baš tako savršena kao što ste bili uvereni. Otkrivate da niste srećni kao što ste to ranije bili; otkrivate da se ne osećate baš uvek predivno. Više nije tako lako voleti, niti dobiti ljubav koja vam je potrebna.

Problemi izviru sa svih strana i počinju da se grade bedemi odbojnosti, netolerancije i odbacivanja. Magija ljubavi nestaje i pitanje je da li ćete moći da je povratite. Tačnije, pitanje je da li uopšte želite time da se bavite, jer kada jednom pukne, kasnije sve ima neprijatni miris lepka kojim ste probali da zakrpite krhotine.

Kako se to dogodilo? Zašto prestajete da budete ljubavnici i postajete otuđeni supružnici? Postavljate sebi razna pitanja jer živite svoj život emotivno otupelo i bez bliskosti. Dok vodite ljubav – napeti ste, umesto da budete zadovoljni i zadovoljeni. Onda se vratite na početak priče, razmišljate o magiji udvoje, o prtljagu koji ste doneli u brak – i tu možete da otkrijete svašta.

Otkrivate mnoge zablude i poluistine o braku, ljubavi i bračnoj seksualnosti na kojima ste započeli svoj zajednički život. Verovali ste da vas je spojila sudbina koja vam je podarila ljubav kao nebeski dar i kao nepresušni izvor zadovoljstva, blagostanja i sloge. Bili ste uvereni da će vaša ljubav trajati večno i da ćete uz njenu pomoć, kao čarobnim štapićem, sve probleme rešavati jednostavno, brzo i lako. Baš ste bili naivni pre nego što ste rekli sudbonosno „da“.

U stvari, najveći broj muškaraca i ne razmišlja o količini tereta koja će im se nametnuti onog trenutka kada prođe famozni medeni mesec. Kada samo na trenutak pomislite na sve peripetije koje se ne otklanjaju sa lakoćom na koju ste tipovali, razmislite malo, stavite prst na čelo i shvatite koliko su pametniji bili vaši drugovi koji su se deklarisali kao zaklete neženje. Zaljubljenost nije isto što i ljubav. To je prolazna čarolija koja može, ali ne mora da bude početak ljubavi. To ste morali da znate pre nego što se burma našla na vašem domalom prstu – ili niste?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar