Brak nije šala (1)

Tog subotnjeg jutra shvatili ste da ste nadmašili samog sebe. Dok ste zadovoljno ispijali kaficu koju ste, mimo običaja, dobili u krevetu („svakom prema zaslugama“), čuli ste je kako iz kupatila umilno dovikuje: „Baš bi bilo zgodno da promenimo ove grozne pločice!“ Niste ni dvaput trepnuli, a već ste se pretvorili u jednog veoma zgodnog magarca koji u subotnje jutro vozi u papučama i bunovan prati svoju dragu od stovarišta do stovarišta, dok ona na ravnoj nozi sa prodavcima raspravlja o bordurama, masama za fugovanje, mono-blokovima i poreklu keramike. Niste ni znali da ona zna za razliku između španske i italijanske!

Pošto ste još uvek neprobuđeni, sasvim logično vam deluje njena konstatacija da uz nove pločice idu i nove sanitarije. Definitivno će vas razbuditi prodavčeva sugestija da je opasno promeniti pločice, a ispod ostaviti stare i zarđale cevi. Plastične su, u slučaju da niste znali, ono pravo! Dok se vaš umorni um razbuđuje, shvatićete da je ona sve te strane termine naučila čitajući časopise o uređenju kuće kojima je prethodnih meseci zatrpavala stan. A vi ste još trčali po gradu da joj nabavite iste te časopise misleći da ih ona prelistava tek tako, bez neke određene namere! Ako u tom trenutku ne budete shvatili da žene, kada izgledaju najbezazlenije, već imaju isprojektovan pakleni plan (plan genija) u svojoj glavi – nikad i nećete.

Dobra vest je da ćete naučiti mnogo toga o ženskoj prirodi i to da one sve rade planski. Loša vest je da u planu genija vi figurirate kao besplatna radna snaga i finansijer – istovremeno! Nećete stići ni da kažete magarac, a kuća će vam već biti puna majstora različitih profila. Dok u kupatilu sve pršti od štemovanja, ona s metrom hoda po kući i razmerava. Treba da budete srećni ako vas po odlasku majstora u toku istog dana ne natera da se prihvatite metle i pomognete joj da očisti napravljeni nered.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar