Brak nije šala (2)

Kad ste već kuću pretvorili u gradilište, neće vam smetati ni ako dođe do pomeranja zidova, spuštanja plafona, ugradnje plakara, hoblovanja parketa… Vama će pripasti časna dužnost da besnim komšijama objasnite kako buka koju stvaraju tri krupna momka koja rasturaju zid neće trajati dugo. Pri tom morate da budete uverljivi, jer i sebe pokušavate da ubedite u to. Vašu poziciju u komšijskim očima znatno će olakšati sažaljenje kad vide dve kante pune šuta koje ćete vi, poznati kao fensi tip, vući u rukama do najbližeg kontejnera.

Dobra vest je to što ćete do leta eventualno uspeti da se nabildujete od tolikog posla. Loša vest je da nećete imati gde da pokažete te mišiće jer je renoviranje pojelo budžet za letovanje. Na kraju ćete vi i majstori da postanete ortaci pa će njoj pasti na pamet da bi ona mogla da se skloni kod svojih na neko vreme dok vi ne završite posao koji ste započeli. Izgleda da je zaboravila da je sve to u startu bila njena ideja. Na raščišćenom terenu sve vaše kreativne sposobnosti doći će do izražaja. Udaraćete čekićem žešće od plaćenih fizikalaca, ješćete sa majstorima hleb, salamu i majonez sa novina koje su prostrte po podu, pićete pivo iz flaše, gasiti pikavce na parketu (kad će se već ionako hoblovati).

Naravno, opet postoje dve vesti – loša i dobra. Dobra vest je da ćete, jednom kada se sve bude završilo, imati stančić kao iz snova, kojem će se diviti i vaša draga i vaši i njeni roditelji, a o prijateljima da i ne govorimo. Loša vest je da uz tako sređen stan nikako neće ići stari nameštaj koji ste do renoviranja imali. Zapravo, jedino za čime ćete dugo žaliti jeste što ste se jednog dana obradovali kafi koja vas je sačekala u krevetu – umesto da ste odmah zgrabili pribor za pecanje i pobegli na reku glavom bez obzira! Možda biste usput čuli nju kako dovikuje da nikad ranije niste išli na pecanje. Pa šta! Nikad ranije niste bili ni fizički radnik!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar