Brijanje bez muke

Najjednostavniji i najbrži način da uklonite dlačice s lica jeste da koristite aparat za brijanje. Pri tom morate znati da vašoj koži ne mora uvek da odgovara oštrica brijača koji koristite. U vreme mnogih promena nega lica postala je važnija od obrijanog lica. Biti obrijan više nije dovoljno – potrebno je biti negovan i pre i tokom i posle brijanja. Niko neće znati koliko ste truda uložili dok ste obavljali ovaj mali riatual. Uostalom, što bi i znali kada će se vaše zadovoljstvo sobom videti na kilometar.

Trudite se da aparatom za brijanje savršeno ispratite konture svoga lica dok sečivo seče dlaku na najmanju moguću dužinu. Kada završite s brijanjem, treba da se posvetite postizanju efekta savršene glatkoće, što podrazumeva još malo truda kako biste izbegli svaku moguću iritaciju kože. Većina muškaraca ima problema s masnom i nečistom kožom. Stalni stresovi, pušenje i alkohol samo pogoršavaju kvalitet i izgled kože lica. U vreme dok su se muškarci brijali isključivo kod profesionalnih brijača, postojao je običaj da se na tek obrijano lice stavi vreo peškir, koji je skidao mitisere i napajao kožu vlagom. Danas se to više ne radi, bar ne na taj način. Da bi nam koža postala elastičnija, najbolje je da se ugledamo na žene i da primenimo lek koji one već godinama uspešno koriste – piling.

Čišćenje lica možete da obavite sami ili uz partnerkine konstruktivne savete. Dobro utrljate kremu na vlažnu kožu, izmasirate lice i isperete ga hladnom ili mlakom vodom. Dovoljno je da to uradite jednom u toku nedelje, dok se tuširate ili pre brijanja. Posle pilinga koža lica postaje meka, glatka i zategnuta. Brijanje će onda ići kao pesma. Svaka eventualna neprijatnost može biti izbegnuta uz pomoć malo ženske logističke podrške.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar