Brzo i energično

Za boks se obično kaže da nije najprimereniji sport kojim jedan muškarac treba da se bavi. Česte su povrede, preporučuje se nešto laganije, bezopasnije i sigurnije. Ipak, uz napornu vežbu i mnogo truda moguće je da se rekreativno bavite ovim sportom. Prvo uz pomoć "kruške", a zatim uz pomoć sparing partnera koji u ovom sportu uživaju jednako koliko i vi. Da biste bili ljubitelj boksa, ne morate voleti filmove Žan-Kloda van Dama. Dovoljno je da mislite kako će taj vatreni sport umiriti vaš duh i omogućiti vam da se rešite viška energije. Ne treba da se plašite grubih i na prvi pogled opasnih udaraca. Ako ih dovoljno volite – savladaćete ih.
Ruku na srce, boks nije ništa manje opasan od ostalih sportova. Možda zahteva više žrtve i ulaganja, pa zbog toga nije toliko popularan, a činjenica je da se njime najčešće bave oni koji već imaju određenu fizičku predispoziciju za ovu vrstu sporta. Međutim, vi ionako ne želite da budete profesionalac već rekreativac! Određeni nivo snage, brzina i eksplozivnost dovoljni su pokazatelji da niste pogrešili ako ste stavili bokserske rukavice na ruke.
Borba u ringu ipak ne zahteva samo to. Treba pokazati upornost i razmišljati o protivnikovoj igri, jer je to ipak fizičko i taktičko nadmudrivanje. Nipošto nije reč o običnoj tuči, kako je većina posmatrača sa strane doživljava.
Ukoliko ipak smatrate da nemate dovoljno "herca" da se prepustite borbi, prepustite se uživanju koje donosi posmatranje boks mečeva na TV-u ili u sali. Važno je da pratite meč i da bodrite svog favorita.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar