Budite gospodin savršeni (2)

Žene su poznate po tome što, kada ih muče loši dani, ništa neće poći kako treba u komunikaciji s ostatkom sveta. Zbog toga je dobro potruditi se da učinite nešto (dobro, lepo, romantično) kada se ona već tako loše oseća. Ako joj tog dana baš ništa ne polazi za rukom, možda će vam prvi instinkt biti da se povučete. To je vrlo verovatno sasvim pogrešan potez, jer niko, pa ni žena, u takvim neprijatnim situacijama ne voli da bude sam! Dakle, umesto povlačenja, budite hrabri, dosetljivi i uvek uz nju.
Možda šizi naokolo zbog toga što su vaše stvari razbacane svuda po kući, ali to zapravo nije razlog njenog besa. Ona se možda ljuti zbog nečeg sasvim drugog, a vi ste tu samo kolateralna šteta. Stavite joj do znanja da vam je stalo da joj bude bolje tako što ćete je prvo pitati za razloge takvog stanja. Svakako će joj biti lakše ako sedne i izbaci svu negativnu energiju iz sebe. Trudite se da budete dobar slušalac i nemojte izlaziti ni s kakvim potencijalnim rešenjima ako vas ona nije pitala za njih. Umesto da istrčavate pred rudu, opredelite se za neki jednostavan izlazak: odlazak u bioskop, a potom lagana večera u malom restoranu u kraju. Nikakve velike priče.
Ukoliko primećujete da je setna, taktika bi morala da bude drugačija. Ako znate šta joj se dešava, pitajte kako se oseća, ali ako je njen pogled negde u bespuću, a vi ne znate zbog čega je tako, počnite sa: "Da li je sve u redu? Izgledaš tužno". Čak i ako kaže da je sve u redu, nastavite s pokazivanjem želje da razgovarate o tome što je muči. Važno je da joj stavite do znanja da ste tu, pa kad ona bude raspoložena za razgovor… Ako i dalje ne bude želela da razgovara, predložite joj neku aktivnost koja će joj skrenuti misli. Važno je razgaliti ih onda kada su neraspoložene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gospodinmuškaracsavrsen
Komentari (0)
Dodaj komentar