Budite odlučni

Maštate o velikim životnim promenama, ali zbog straha od neuspeha neprestano odlažete donošenje važnih odluka. Tako zbog svoje neodlučnosti često propuštate izuzetne mogućnosti za promene i napredovanje. I dok se vi premišljate i odmeravate „za“ i „protiv“, neko drugi bez griže savesti grabi vaše prilike. Možda je sada pravi trenutak da počnete da se menjate i da postanete odlučniji. Ali, kako to postići? Za početak, suočite se sa svojim strahovima i potrudite se da ih prevaziđete. Ukoliko je potrebno, o svojim strahovima i frustracijama otvoreno razgovarajte s osobama koje su vam bliske.
Trudite se da verujete u svoje sposobnosti i nemojte se plašiti svojih slabosti. Kada ste nezadovoljni, krivicu ne tražite u drugima, već se zapitajte šta vi sami možete da uradite kako bi neke stvari krenule nabolje. Ne mislite o tome šta će vaša okolina reći, već svu svoju energiju usmerite ka ostvarivanju onoga što ste naumili. Ukoliko se dogodi da donesete pogrešnu odluku (a i to se dešava, čak i onda kada mislimo da smo sve uradili baš kako treba), ne pravite dramu oko toga. Učite na svojim i tuđim greškama, budite strpljivi i iskoristite sledeću šansu da stvari preokrenete u svoju korist. Nemojte tražiti savete od osoba koje su slične vama. Razgovarajte s onima koji će pozitivno uticati na vas i pomoći vam da razbistrite glavu.
Uvek sledite svoje želje i ne dozvolite da vas bilo ko pokoleba u donošenju važnih odluka. Kada jednom shvatite koji su vaši suštinski ciljevi, ne odustajte kod prve prepreke. Ne dozvolite da vas obuzima sumnja i učinite sve što je u vašoj moći da vaši snovi postanu stvarnost. Imajte poverenja u sebe (jer ako vi ne verujete u sebe, otkud vam ideja da bi drugi mogli da vam veruju) i odlučno preuzmite kormilo svog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracodlukesamopouzdanje
Komentari (0)
Dodaj komentar