Budite tata

Mada u reprodukciji glavnu ulogu najčešće igra genetika, i sami možete doprineti da vaš organizam proizvede dovoljan broj izdržljivih i energičnih spermatozoida. Ako se zbog posla kojim se bavite prilično neredovno hranite, trebalo bi da svakodnevno uzimate multivitaminske preparate koji će vašem organizmu obezbediti potrebnu količinu sastojaka koji su jednostavno neophodni za optimalnu proizvodnju spermatozoida.

Direktno ili indirektno, stres može da bude uzrok muškog steriliteta. Izbegavajte stresne situacije pošto dugotrajan stres može uticati na normalan rad hormona. Redovne fizičke aktivnosti svakako pozitivno utiču na vaše ukupno zdravlje, pa i na zdravlje vašeg reproduktivnog sistema.

Naravno, nema svrhe da preterujete jer možete da dobijete upalu mišića i da se iscrpite do te mere da vam seks neće ni padati na pamet. Zato se trudite da održavate normalnu liniju. Prekomerna, ali i nedovoljna telesna težina mogu uticati na normalnu proizvodnju zdravih spermatozoida. Ukoliko radite na mestu gde možete biti izloženi otrovnim supstancama, uvek koristite zaštitnu odeću.

Već i vrapci na granama znaju da cigarete, alkohol i droga ugrožavaju zdravlje. Ako zaista želite da postanete tata, odbacite te loše navike! Da biste adekvatno ostvarili svoju roditeljsku ulogu, nije dovoljno da se samo prepustite uobičajenom toku stvari. Vodeći računa o svom zdravlju istovremeno ćete voditi računa i o svom budućem potomstvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar