Čitki pokreti

Često uopšte nismo svesni toga koliko naše telo i pokreti koje pravimo svesno ili nesvesno govore umesto nas. Kada želite da ostavite što bolji utisak na devojku koja vam se dopada, obratite pažnju na svoje telo. Ukoliko niste znali, većina osoba odluku o tome da li im se neko dopada donese već pet minuta posle upoznavanja. Dakle, primat ima telo, pa glas, pa način komuniciranja itd.
Da biste uvek bili spremni za pravi korak, obratite pažnju na svoje ponašanje. Opšte je poznata stvar da cupkanje nogom ispod stola, što mi muškarci često radimo, uglavnom ukazuje na nervoznu i nestrpljivu osobu. Ako to radite kada želite nekoga da zavedete, vaša izabranica će sigurno pomisliti da ste pomalo nesigurni.
Na početku razgovora osobu uvek gledajte pravo u oči. Ukoliko budete okretali glavu levo-desno ili gledali u zemlju, ostavićete utisak da se plašite ili da niste dovoljno iskreni. Verovatno biste napravili još bolji potez kada biste pokušali da je imitirate: ako vas ona gleda u usta, to radite i vi, ako se nagne prema vama da vam nešto šapne, približite se i vi… Samo pripazite da uvek oponašate samo ono što vam se dopada i radite to sa stilom. Ne treba da "skidate" sve što ona radi.
Prva dva znaka koja mogu da otkriju mišljenje suprotne strane jesu pokreti obrva i očiju. Kada vidite osobu koja vam se dopada, obrve se nesvesno podignu i spuste, a zenice rašire. Ako na vreme obratite pažnju, začas ćete otkriti kolike su vam šanse da je osvojite. Posle praćenja tih početnih signala, sve može da ide opuštenije i lakše. Dalje će vam umesto nje govoriti njeno disanje, pokreti ruku, način na koji je prekrstila noge i u koju stranu ih je usmerila – prema vama ili od vas. Uz malo pažnje neće vam biti teško da znate na čemu ste. Njeno telo slaće vam signale jasnije od onih izgovorenih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gestikulacijagovor telapokreti
Komentari (0)
Dodaj komentar