Deluju kao vijagra: Muškarci, ove 3 jeftine namirnice poboljšavaju rad penisa

Doktor Majkl Mozli je lekar koji je za The Sun rekao da korenasto povrće pozitivno utiče na naš seksualni život jer poboljšava protok krvi u predelu intimnih organa, ali i snižava krvni pritisak.

„Deluje slično kao i vijagra“, tvrdi lekar, ali je naveo primer ciklusa koji je veoma bogat nitratima.

„Bakterije u ustima pretvaraju nitrate u azot-oksid. To izaziva širenje krvnih sudova i snižavanje krvnog pritiska, ali starijim ljudima daje podsticaj da postanu aktivniji“, objasnio je doktor koji je naveo da pored cvekle postoje i druge namirnice koje mogu imaju sličan efekat, kao što su borovnice, jagode, ili mnogima omiljeno piće, kafa.

Prema jednoj američkoj studiji, muškarci stariji od 20 godina izjavili su da posle ispijanja kafe lakše postižu erekciju.

Pored doktora Majkla Mozlija, za The Sun je razgovarala i nutricionista Kristen Stavridis, koja je posebnu pažnju posvetila crnoj čokoladi.

Čokolada je postala sinonim za seks i romansu, tako da ne čudi što je povezana sa povećanom seksualnom željom.

„To je verovatno zbog velike količine kofeina“, objasnila je ona, dodajući da crna čokolada sadrži velike količine aminokiseline koja potencijalno povećava osećaj zadovoljstva i seksualnu želju.

Koju hranu izbegavati?

Ako jedete lošu hranu, vaš penis neće prestati da radi preko noći, ili nezdrava ishrana može doprineti drugim zdravstvenim problemima koji mogu dovesti do erektilne disfunkcije.

Alkohol

Prekomerna konzumacija alkohola može loše uticati na vaš seksualni odnos. dr. Nil Patel tvrdi da njegova konzumacija smanjuje dotok krvi u penis, što na kraju izaziva erektilnu disfunkciju.

Masna hrana

„Visoki nivo holesterola i gojaznost su dva faktora koji doprinose razvoju ateroskleroze, što znatno otežava postizanje erekcije“, rekao je dr. Nil za The Sun.

Zdravstveni stručnjaci preporučuju uključivanje više nezasićenih masti u svoju ishranu.

Nije loše masnu hranu zameniti maslinovim uljem, avokadom i orasima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranamuški polni organ
Komentari (0)
Dodaj komentar