Evo kako poništiti starenje

Ko veruje da su danas samo žene izložene diktatu mladosti, greši. Izgled, energija, zdravlje, borba protiv starenja, to nisu kategorije koje muče samo savremene žene. I muškarci i te kako moraju da se trude da izgledaju što mlađe, uprkos godinama koje nose na plećima. Ako mislimo da nema leka starenju, ne grešimo. Nema. Čak i ako ni prstom ne mrdnemo, vreme će nam zasigurno uzeti sve što imamo. U borbi protiv vremena ne treba preterivati, ali ne treba ni olako spustiti oružje. Borba za ulogu Petra Pana jeste besmislena, ali ne treba ni jednostavno prihvatiti činjenicu da ćemo svi mi početi da izgledamo starije. Godine koje nam svima sleduju ne treba prihvatiti kao poraz, već kao poziv na viteški dvoboj.

Vremenu je bar na neko vreme moguće pobeći. Šansa da se pronađe „vrelo mladosti“ ravna je nuli, tako da se tim ne treba zanositi. Ipak, povremeno ne bi bilo zgoreg povesti računa o sebi. Kad primetimo prve bore, prva stvar koju uradimo jeste ta da se namrštimo – što proizvodi samo još više bora. Šta bi valjalo učiniti? Možda bi najbolje bilo nasmejati se, i to srdačno. Jedna od najvećih razlika između deteta i odrasle osobe jeste ta da dete nema briga. Zbog toga je dobro smehom se boriti protiv stresa i tako poništiti starenje na psihološkom nivou. Ako želite da dočekate svoj devedeseti rođendan, važno je da i svoj mladalački duh održavate u dobroj kondiciji.

Vest može zvučati depresivno, ali pivo mora da leti s liste omiljenih stvari. Alkohol, generalno. Eventualno dva pića dnevno, i to je to. Zbog čega? Zbog pivskog stomaka. Ne samo da ćete izgledati ružno sa stomačinom kako budete starili nego će vam se to odraziti i na muškost. A nema boljeg načina da se osećate kao dvadesetogodišnjak od toga da imate seks poput dvadesetogodišnjaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

godineizgledmladostmuškaracnega
Komentari (0)
Dodaj komentar