Do vrhunca

Ni žene ni muškarci, ruku na srce i bez mnogo foliranja, ne vole da pričaju o svojim seksualnim problemima, čak i o seksu uopšte! Jedino što je zajedničko za oba pola jeste to da je prvo seksualno iskustvo veoma važno za budući stav prema seksu: što je gore to prvo iskustvo, više problema se pojavljuje u kasnijem životu. Muškarci možda i nemaju uvek problem te vrste, ali ženska seksualnost je pipavo područje o kojem ni žene ne vole previše da govore.
Ženski orgazam zahteva usklađivanje čak četiri komponente: tehničke veštine, komunikacijske veštine (određen nivo poverenja u partnera) i potpune duhovne i telesne spremnosti. Kao što znate, kod nas stvari stoje znatno drugačije. Konačan uslov da jedna žena dosegne maksimalan užitak leži u vežbi. Neke žene doživljavaju vrhunac jedino putem nadraživanja klitorisa, a druge vaginalno, to jest, nadraživanjem takozvane G-tačke, o kojoj se naširoko govori. Veoma je mali broj žena koje orgazam mogu da dožive i putem stimulacije klitorisa i G-tačke. Ukoliko se zanemari anatomija, ženski vrhunac je mnogo verovatniji ako s njom ostvarite emotivnu vezu. Predigra je ono što damama raspaljuje emocije. Kontakt očima, razgovor o prošlim erotskim užicima, nežna i sugestivna masaža – sve će to doprineti prebacivanju njenog uma u brzinu za vođenje ljubavi. Ne razmišljajte o neplaćenim računima i poslu koji vas čeka rano ujutru, koncentrišite se na nju.
Moguće je da se dobar deo žena neće složiti s tim, ali većina žena smatra da su brižnost, nežnost i pre svega nesebična pažnja koja prethodi seksu ili se ukazuje posle njega podjednako bitni kao i orgazam. Da li je to samo izgovor za izostajanje orgazma, ostaje u domenu onoga što je deo večitog ženskog sveta, koji mi teško možemo razotkriti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

orgazamtehnikavrhunac
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Stanisava Kostić

    Slažem se sa vama. Članak je divan i treba svaki muškarac da ga pročita.