Doba stabilnosti

Kada nema velikih talasa koji uzburkavaju emocionalne ili poslovne vode u kojima se nalazimo, možemo govoriti o periodu bez bura, o vremenu stabilnosti. On je obično posledica dobre komunikacije koju smo uspeli da ostvarimo s osobama u svom neposrednom okruženju. Setite se samo koliko je trebalo ostati dinamičan i sačuvati priličnu količinu nerava da biste stigli do ovog smirujućeg perioda u svom životu. Trebalo je biti prilično mudar i pripaziti se spletki ambicioznih osoba koje su vas smatrale svojom konkurencijom. Sve je to sada iza vas.
Dakle, izbegli ste loše reklame (često namerno pravljene) na svoj račun, i sada više ne morate nikome da govorite o svojim namerama. Vaš najjači adut bila je logika, i sada, čak i ako vam koncentracija s vremena na vreme opadne, nemojte nikome govoriti o tome. Stvorili ste sigurnu bazu oko sebe i nema potrebe da se izlažete nepromišljenim odlukama. Dani pune napetosti konačno su zamenjeni danima harmonije i opuštanja. Taktičnost i strpljenje pobedili su nervozu i stres. U suštini, kada se nađemo u ovakvim periodima svog života, ono što nam najviše prija (pored toga što možemo da se posvetimo osobama do kojih nam je stalo) jeste to što smo svojom upornošću i istrajnošću preokrenuli u svoju korist pojedine situacije koje su delovale kao nepovoljne. Ima li šta lepše od toga?
Neko ko dugo priprema teren za osvajanje, a onda uspe da ga osvoji treba da se prepusti užitku. Okupirajte se osobama koje odišu iskrenošću, planirajte putovanje na kojem ćete se opustiti i odmoriti, a zatim se vratite u okruženje koje od vas očekuje da imate dosta strpljenja za tuđe greške ili nepromišljenost. Na stranu takva očekivanja, jedino što treba da uradite jeste da primenite istu onu taktiku kojom ste prethodni put doveli sebe do sigurnog i mirnog perioda koji odiše stabilnošću na svakom polju vašeg delovanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

emocijemuškaracperiodistabilnostzivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Zvuči idealno – stabilna osoba u ovim opštim burnim vremenima. Logično je da poželite uz sebe, makar kao prijateljskog saveznika, takvu količinu prisebnosti u odsutnim trenucima, a možda i više. Taman smo se ulogorili i ne damo da nas išta uzburka. Svaka čast!