Dobronamerna poruka ženama

Zašto devojke ili žene ili prijateljice prave jedne iste greške iako vrlo dobro znaju da muškarce to nervira, da im smeta i da ih tera na promenu ponašanja i raspoloženja. Njima je dovoljno jednom reći kada sagovorniku nešto smeta i to više neće ponoviti, ali ne i ženama. One nastavljaju tamo gde su stale i uopšte ih ne zanima šta oni imaju o tome da kažu. Evo nekih konkretnih primera koji se ponavljaju, a krajnje su neprijatni. Ovo je ujedno i poruka njima da se potrude da sledeće stvari zaobiđu.

Prvo

Zašto svakoga puta kada žele o nečemu što im je jako bitno da razgovaraju (u tom, uvek nezgodnom trenutku za nas), razgovor započinju na sledeći način: „Moramo da razgovaramo“, ili: „Imam nešto veoma važno da ti kažem“? Ili još gore: „Mogu li nešto da te pitam?“ To su situacije kada muškarcima srce dođe do predinfarktnog stanja jer odmah pomisle na raskid veze, trudnoću, ili nešto još gore. Žene, izbegnite kad god možete ta pretpitanja i budite direktne, pažljivo će vas slušati. Samim tim naglašavanjem svakoga puta kada je nešto banalno u pitanju samo muškarcima dižete pritisak, a onda se pitate zašto vas je ostavio.

Drugo

Pažljivije sa izborom reči koje upućujete, jer kada se dođe do emocija, muškarci vrlo lako planu, i stvara se nepotrebna panika. Znači, bez nekih šokova i izraza poput: budućnost, brak, deca, obaveza, potreba, ja, završeno, kraj, raskid, itd. To su stresne reči koje niko od nas ne želi da čuje. Pre nego što nas pitate šta osećamo prema nečemu ili nekome, radije nas pitajte šta mislimo o tim stvarima. Tako ćete dobiti iskreniji i kraći odgovor, a ovako još jednu raspravu i nesporazum od ranog jutra.

Treće

Ne zurite. Kada god žene žele iskren odgovor ili jako bitan, misle da će time što nas netremice gledaju bez ijednog treptaja, pa čak i disanja, dobiti odgovor pravo iz srca. Kako ne shvataju da muškarce takvi pogledi asociraju na:

  • pesnicu koja sledi
  • majku, koja je ljuta
  • advokata za brakorazvodnu parnicu

    Trudite se da ne zurite, jako je naporno, i u svakom trenutku muškarci će pokušati da izbegnu direktan pogled. Ako baš želite da pričate o ozbiljnim stvarima, činite to u krevetu, dok ste oboje opušteni i ležite na leđima. Možda ćete tada čuti nešto što odavno priželjkujete (osim ako nemate ogledala na plafonu i opet zurite).

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar