Dogovor kuću gradi

Oboje ste presrećni jer su se napokon stekli uslovi da živite zajedno i nadate se da će to novo iskustvo učvrstiti vašu vezu. Mada vam se sad čini da ste na sedmom nebu i da vašu sreću ništa ne može da pomuti, znajte da su prvi meseci zajedničkog života presudni za budućnost vaše veze. Zato, budite bar malo pragmatični i posmatrajte kako se ponašate sada kada živite zajedno pod istim krovom. Nemojte ispasti razmaženi mamin sin u njenim očima, ali ni izraziti mačo muškarac, tip koji ona dosad nije mogla videti u vama.
Bilo da se zabavljate ili planirate brak, zajednički život uvek treba da počiva na zdravim temeljima i zato oboje morate da se potrudite da ni na koji način ne ugrožavate jedno drugo. Iako ona zaista voli da kuva i pripremanje obroka joj pričinjava veliko zadovoljstvo, to ne mora da bude samo njen posao. Kupovina namirnica i kuvanje treba da budu jedna od zajedničkih aktivnosti, što isključuje mogućnost da joj postavljate pitanja tipa: "Zašto danas nisi ništa spremila za ručak?"
Pored toga, znajte da nije loše ni ako sami umete da se snađete s peglom, a ni korišćenje mašine za pranje veša ne treba da vam bude strano. Ona će vam rado pokazati kako te stvari funkcionišu i videćete koliko je u pitanju samo običan manuelni rad.
Upotreba kupatila jedan je od najčešćih razloga za svađu kada dvoje počnu da žive zajedno. Već prvo sledeće jutro posle useljenja oboma će vam biti jasno da morate pronaći kompromis kako vi ne biste svakog jutra strpljivo cupkali ispred kupatila požurujući je, dok vam ona zvoca zbog toga što nikada ne spuštate dasku na WC šolji.
Nemojte zanemarivati ni svoje prijatelje. I vama i njoj potrebno je da se nasamo družite sa svojim društvom. Vašoj vezi neće nimalo smetati ako oboje sačuvate deo slobode u kojoj ste uživali dok ste živeli sami.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

parvezazajednički život
Komentari (0)
Dodaj komentar