Dok se čeka na pravu

Svako od nas prošao je kroz različite uspone i padove sve dok se nije pojavila ona "prava" osoba s kojom smo izgovorili sudbonosno "da". Naravno, lomova koji su tome prethodili malo ko želi da se seća, o ljubavnim uspesima (iz razumljivih razloga) se posle braka ne govori pred lepšom polovinom, a na razvod niko od nas i ne razmišlja kada staje na ludi kamen. A i zašto bi? Tragali smo i skakali s jednog na drugo mesto koliko nam je god bilo volja i sad smo odlučili da se skrasimo na jednom mestu, s jednom ženom pokraj sebe. Ako nam je do promene, ostavljena nam je mogućnost da promenimo posao ili eventualno kravate. U svetu punom straha od promene, čak i od samog traganja za novim, promena kravate može da zadovolji dnevnu dozu želje za nečim drugačijim.
Postoji ona stara mudrost koja kaže: "Brak je tajna velika i čudesna. U telesnom braku prvo pristupaju radosti, pa onda gorčine". Bez obzira na sve, svetinju braka bi trebalo očuvati, i tu rizično ponašanje nije dozvoljeno ako nam je do očuvanja harmonije u porodici. Prilično je jasno šta donosi računska radnja "promena plus druga žena". Posle znaka jednakosti može da stoji samo raskid idile koja vas je činila kompletnom osobom. Istina je da treba tragati za dušom svoje duše. Da ne treba odustajati lako, da s voljenom osobom treba provoditi vreme da bi se stvorila jasna slika o tome da li ste spremni da provedete ostatak života zajedno. Poenta i jeste u tome da se teži pravoj harmoniji, a ne samo pravom braku. S druge strane, žene su u međuvremenu postale lovci. Onda, što da ne – pustite da ona pronađe vas.
Što bi se reklo, ne morate da kupujete nova kola da biste se radovali vožnji na posao. Dobra su možda i neka stara, koja već dugo vozite ili neka koja su vam već duže vreme u blizini. Potrebno je samo da obratite pažnju na detalje prilikom građenja svog idealnog emotivnog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakporodicasrećauspehživot
Komentari (0)
Dodaj komentar