Drugačija perspektiva

Nije retka situacija da nam već posle pregleda naslova u dnevnoj štampi raspoloženje drastično opadne. A opet, naše interesovanje za aktuelnosti nekako uvek raste, zajedno s kursom evra prema dinaru. Nismo pametniji zbog stvari koje čitamo u novinama, ali nam one možda mogu pružiti mogućnost da bolje razumemo sebe i svet u kojem živimo. Čak i onda kada stvari izgledaju najcrnje moguće, moguće je sagledati svakodnevicu iz drugog ugla, pronaći drugu perspektivu koja će pokazati da ipak nije sve toliko pesimistično koliko na prvi pogled izgleda. Godinama smo se žalili što ne živimo kao sav normalan svet. Onda smo polako počeli da uvozimo brendove i trendove, da putujemo bez viza, da postajemo deo savremenog sveta i njegovih tokova.
Dakle, druga perspektiva. Uvek ju je moguće pronaći. Čak i u vremenu krize. Istina, nama je staž u svetskim okvirima kratak. Nemamo iskustva koja imaju neke druge uspešnije države koje su ranije uspevale da prebrode nesrećna vremena. Ne znamo koliko krize mogu da traju, šta donose i, što je najvažnije, ne umemo da profitiramo iz krize. Mislite da je to nemoguće? Posao ide loše? Iskoristite priliku da provodite više vremena u prirodi, da trenirate, da čitate, savladajte neku novu veštinu. Spremite se za vreme koje će uslediti posle krize i koje će doneti mnogo novog posla.
Ekonomska kriza ne mora nužno da bude i naša lična životna kriza. Čak i svoje životne krize možete pretvoriti u šanse ako posmatrate stvari na drugačiji način. Postoji ona priča da se kineskim slovima reč "kriza" piše pomoću dva znaka. Napisana zajedno, ta dva znaka označavaju krizu, ali kada se posmatraju odvojeno, prvi označava opasnosti, a drugi šansu. Dakle, kriza je i jedno i drugo. Na nama je da vešto izbegnemo opasnost i da mudro prepoznamo šansu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krizamuškaracoptimizamsvakodnevica
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Zavisi iz kog ugla gledamo.Ponajprije koliko će da traje, hoćemo li izlazak iz nje uopšte doživjeti, onda već možemo da je smatramo „svojom životnom krizom“.