Drugo lice Bila Gejtsa: Pre nego što je postao bogat, osnivač Majkrosofta bio je u zatvoru

Bil Gejts je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, a iako nikad nije bežao od medija, dobar deo svog života uspeo je da sačuva za sebe. Dok se o Stivu Džobsu snimaju filmovi, o Gejtsu se manje priča. Portal Grunge odlučio je da se pozabavi drugim licem osnivača Majkrosofta.

Gejts je od ranog detinjstva pokazivao da je pametniji od druge dece, a škola mu nije bila nikakav problem, ali podcenio je Harvard. Očekivao je da će jedan od najprestižnijih fakulteta na svetu biti mnogo lakši pa je, kada je na prvom kolegijumu o teoretskoj matematici dobio četvorku, odlučio da pređe na primenjenu matematiku.

Pol Alen, suvlasnik Microsofta poznaje Gejtsa iz srednje škole, kada su se i bacili na zajednički posao. Napravili su mali računar za merenje saobraćaja, a nakon šest godina i gubitka hiljadu dolara, digli su ruke od nega. Na svu sreću.

Gejts je 1977. uhapšen u saveznoj državi Nju Meksiko zbog saobraćajnog prekršaja. Ne zna se kog tačno jer nigde nije zabeleženo šta je napravio, a ni on nije baš puno pričao o tome.

Na nekim mestima piše da je to bilo zbog prebrze vožnje, ali on tvrdi da se uopšte ne seća zašto je završio iza rešetaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bil Gejts
Komentari (0)
Dodaj komentar