Dužine u modi

Kada je moda u pitanju, jednog muškarca mogle bi da muče dve stvari: kolika treba da bude dužina sakoa i kolika treba da bude veličina tašne u kojoj će nositi sve stvari koje su mu potrebne za jedan radni dan.

Dužina sakoa jeste nedoumica u kojoj ste se možda i vi našli nekom prilikom. Postoje dva metoda koja vam mogu pomoći da ne napravite grešku u toj situaciji. Po klasičnom, prihvatljiva dužina sakoa nalazi se u horizontali sa vrhovima prstiju osobe koja ga nosi. Mera se uzima kada su ruke prirodno opuštene uz telo a prsti blago savijeni. Budite precizni pri ovom merenju, pošto svaki centimetar viška kvari toliko bitnu proporciju. Moderan metod, ali isto tako validan kao i klasični, još je jednostavniji: sako treba obući i biće dobra ona dužina koja vam u potpunosti pokriva zadnjicu – jednostavno i tačno.

Što se tiče tašni, nasuprot bitnom pravilu koje važi kod žena, nije neophodno da muške torbe i tašne budu u tonu sa cipelama i kaišem. Prihvatljiva je svaka varijanta koja se uklapa u vaš lični stil, ne kvari kompletan utisak i nije u neskladu sa ostatkom odevne kombinacije. Nerealno bi bilo očekivati da uz svako odelo imate odgovarajuću tašnu.

Kvalitetniji kožni model u tamnijim tonovima dobro je rešenje za poslovno okruženje koje zahteva konzervativniji pristup. Ukoliko se odlučite za slobodniji pristup, mogućnost izbora je veća: zanimljive multifunkcionalne torbe i tašne za lap topove možete naći čak i kod brendova koji su doskora smatrani čisto sportskim.

Dakle, i u modi, kao i u životu, muškarce ume da muči ona dilema: da li je dužina (veličina) zaista bitna. Odgovor na to pitanje potražićete sami, u zavisnosti od svog životnog stila, kao i modnog stila koji želite da negujete. Najvažnije je da se vi osećate dobro u onome što nosite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar