Dvosmisleni lepši pol

Žene su daleko sklonije dvosmislenosti u izjavama koje se mogu smatrati svakodnevnim i uobičajenim u muško-ženskoj komunikaciji. Dok se kod nas stvari rešavaju jasno, kratko i konkretno, kod žena to nije slučaj. Ono što mi govorimo obično to i znači; pitanje je samo ko koju formulaciju rečenice koristi. Međutim, kada žena kaže da nas voli, ali ne zvuči baš ubedljivo, nikada nećemo biti sasvim sigurni da li to znači da smo joj dosadili i postali nezanimljivi. A ako nas neprestano gnjavi pitanjima koja se tiču njene kilaže? Da li je to znak da je ona nesigurna u sebe, ali i u našu ljubav, jer od odgovora koji damo (posebno na osetljivo pitanje kilaže) može zavisiti mnogo toga? Bilo kako bilo, ima toliko situacija u kojima ona govori jedno, a misli nešto sasvim drugo.
Prisetite se samo rečenice: „Biću gotova za minut“. Muškarac koji danas još uvek veruje da ona tom prilikom govori istinu treba da se ozbiljno zabrine za svoje mentalno zdravlje. Kada ta rečenica izađe iz njenih usta, jasno je da imate sasvim dovoljno vremena da se slobodno izvalite na kauč i odgledate sportske vesti ili već nešto zanimljivo što se u tom trenutku da pronaći na televizijskom programu. Ako vam posle toga doda kako uopšte nije preosetljiva, nervozna, pa na sve to izjavi i da ona uopšte ne preteruje, nemojte ni pokušavati da je ubeđujete u suprotno. Predmenstrualni sindrom, koji je vrlo verovatno „drma“, samo će vas uvesti u još dublji konflikt. Kao što je poznato, muškarci ne smeju pred ženama da govore o PMS-u, jer će onda automatski biti optuženi da ne znaju da komuniciraju i da nisu tolerantni. Ono što ona želi u tim prilikama jeste da se vi jednostavno složite sa svim što ona izgovori. Izbor nam je – nikakav.
„Zašto ne bismo ostali samo prijatelji?“ Ako vas to pita, stvar je jasna – večeras spavate sami, jer vam ona neće dati da se približite ni njoj ni njenom krevetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dvosmislenostlepsi polmuskarcizene
Komentari (0)
Dodaj komentar