Fatalne greške

Ponekad je potrebno da prođu meseci, pa čak i godine dok ne nađete dobar posao, a s druge strane, ponekad je dovoljan samo jedan dan ili nedelja da ga izgubite. Kako se to može sprečiti? Tako što ćete izbegavati greške koje mogu da budu fatalne i tako što ćete biti diskretni. U kancelariji, hodniku, liftu, gde god da se nalazite, pazite šta i kome pričate. Izbegavajte neslane šale, ne ogovarajte saradnike, kolege i šefa, ne širite tračeve o firmi…
Ako mislite da niste dovoljno upoznati s poslom koji ste dobili, ne odbijajte da ga izvršite. Da biste ostavili utisak sigurne i odgovorne osobe, morate da istaknete znanje i stručnost. Potražite pomoć od kolega koje imaju veće iskustvo od vas ili prijatelja koji radi sličan posao u drugoj firmi. Da biste uspeli na polsu, neophodno je da budete deo tima. Ako je potrebno, ponekad svoju ideju predstavite kao zajedničku. Uvek budite spremni za saradnju, pomozite i kolegama iz tima da se dokažu. Što se tiče rokova, trudite se da ih poštujete. Ako ste se dogovorili sa šefom da posao završite u određenom roku, onda se potrudite da to bude tako. U slučaju da u datom vremenu ne možete da obavite sve što je predviđeno, budite iskreni i recite pretpostavljenom koje su vaše mogućnosti. U suprotnom, mogli biste da ostavite utisak neodgovorne osobe.
Ne mučite se razmišljanjem o tome da li ste nešto ispravno uradili ili da li ste postupili kako treba. Tako sami sebi stvarate pritisak, zbog čega verovatno još više grešite. Ne doživljavajte svaki posao previše ozbiljno. Malo se opustite i ponekad budite spremniji da rizikujete. I budite što koncentrisaniji na rad. Zbog loše organizacije delovaćete zbunjeno i nezainteresovano. Umesto da vam se to dogodi, pokušajte da uredite svoj poslovni život. Unapred napravite plan aktivnosti za celu nedelju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greškemuškaracponašanjeposaotrač
Komentari (0)
Dodaj komentar