Gospodar zamka

Nije tačna tvrdnja da mi muškarci uopšte ne razmišljamo o uređenju svog životnog prostora. Istina je da o tome, kao i o mnogim drugim stvarima, prosto razmišljamo drugačije od žena. A žene uglavnom misle da reč dekoracija većini muškaraca zvuči kao nešto što nas apsolutno ne zanima. Mnoštvo prodavnica nudi čitav dijapazon sitnica za kuću, na prvi pogled toliko nebitnih da bi se reklo da ih niko od nas uopšte i ne želi u svom domu. Međutim, uređivanje životnog prostora i odlučivanje o tome kako bi on trebalo da izgleda i kakva bi atmosfera u njemu trebalo da vlada nije nešto što bi smelo da se zanemari ili da bude podložno muško-ženskim predrasudama.
Kada se nalazimo na samom početku, kada je prostor u kojem ćemo započeti život potpuno nov, najjednostavnija varijanta je da se uzme stari nameštaj od ljudi kojima on više nije potreban. Naši roditelji su obično neki od tih ljudi. Oni uvek imaju neke stare fotelje, krevete i ormare koje bi nam rado ustupili, kao i rođaci ili prijatelji. Naravno, neke komade koji su nam potrebni u stanu jednostavno moramo kupiti. Da bismo tom prilikom prošli jeftinije, uvek je zgodno pratiti sniženja. Kada je sezona popusta, u prodavnicama mogu da se nabave razne stvari koje su inače mnogo skuplje. Zbog toga je uputno potražiti nameštaj od prošle sezone. Takvi komadi su znatno povoljniji.
Stara je priča o tome da samo nekoliko dobrih, interesantnih detalja može promeniti celokupnu sliku prostora u kojem živimo. Možda ne možemo sebi uvek da priuštimo sofu ili krevet vrhunskog brenda, ali neka lampa u retro stilu, neki futuristički detalj, udobna fotelja za razmišljanje, mekano karirano ćebe, posteljina prijatna na dodir ili paperjasti jastuci ne mogu preterano da nam ugroze budžet. Isto važi i za mirišljave sveće egzotične arome, koje uvek mogu da doprinesu prijatnoj atmosferi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arhitekturaenterijermuškaracstan
Komentari (0)
Dodaj komentar