Gospodin savršeni

Muškarci iz našeg svakodnevnog okruženja posmatraju i osluškuju šta je to što se ženama sviđa i sve manje su sigurni da znaju odgovor na to pitanje. Da li žene znaju kakvi im se muškarci dopadaju? Poruka koju šalju ne glasi više: obezbedite nam hranu, siguran krov nad glavom i sigurnost u surovom svetu. Sa promenama spoljašnjih okolnosti evoluirale su i potrebe žena. Još uvek postoji slabašni impuls da pater familijas treba da bude sposoban da brine o svojoj porodici, ali sve je veći broj „osvešćenih“ žena koje zasukanih rukava, radeći u dve smene, prehranjuju i sebe i decu.

Ipak, to ne sprečava žene da maštaju o svom princu na belom konju. Bilo bi dobro i da ne zaboravlja godišnjice i druge važne datume u njihovom životu, što će reći da donosi cveće i kad nije 8. mart. Očekuju da muškarac zna da promeni pelene detetu, da ume da skuva ručak, a da to nisu pržena jaja, i da je spretan sa aparatima u domaćinstvu. Druge će vam pak reći da od svog muškarca zahtevaju da bude nežan, da ume da sluša i da razgovara, da pokazuje svoja osećanja, da razume, da uteši, da u svakoj prilici bude prijatelj i oslonac. One kod kojih je izražen majčinski instinkt reći će vam da od svog muškarca očekuju da bude nežan prema deci, da ume da se igra sa njima, da im bude uzor i autoritet. Principijelan, ne previše strog, dobar uzor…

Nije ni čudo što se današnji muškarci posle svega toga nalaze u čudu. Dvoumimo se da li da budemo mačo, nežni, sportski ili intelektualni tip. Srećom, žene imaju različite ukuse kada su muškarci u pitanju, pa shodno tome biraju i različite partnere. Ipak, primetno je da se savremeni muškarci danas nalaze u defanzivi. Savremenu, odlučnu, samosvesnu i samouverenu ženu nije teško doživeti kao protivnika umesto kao partnera. Kako vreme lagano protiče, sve je jasnije da više nisu u modi muškarci lovci, već muškarci lovine. Muško-ženski odnosi jesu evoluirali, ali se više ne zna ko je u toj igri dobio, a ko izgubio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar