Granica ljubavi i prijateljstva (1)

Pitanje nije mnogo staro – da li muškarac i žena mogu da budu samo prijatelji? Odgovori su, naravno, različiti. Ima onih koji tvrde da je to moguće, i ne samo što tvrde nego to i u praksi pokazuju nekim čvrstim prijateljstvom koje traje godinama. Drugi tvrde da je takva vrsta kontakta apsolutno nemoguća, jer je u muškoj prirodi da pre ili kasnije sagleda svoju prijateljicu s aspekta koji podrazumeva seksualnost. U prilog ovoj drugoj tvrdnji ide i podatak o velikom broju veza koje su nastale iz dugogodišnjih prijateljstava. Da li to onda znači da je druženje koje podrazumeva dugogodišnji staž samo visinska priprema za započinjanje veze?

Ukoliko se već nalazite u vezi, da li se onda intenzivno druženje s nekom osobom suprotnog pola može smatrati prevarom ili se tu zaista nalazi samo prijateljstvo? Smatra se da bi takva vrsta druženja danas mogla da se posmatra kao neka vrsta emotivne prevare. Deljenje snova, tajni i strahova s drugom osobom, s osobom s kojom niste u vezi, moglo bi da ugrozi vaš ljubavni odnos, osim ukoliko vaša izabranica nije u potpunosti sigurna i u vas i u nju. Međutim, da li zaista može da bude potpuno sigurna, ili će tako blisko prijateljstvo s vremenom početi da ugrožava ljubav? Tako dolazimo do toga da je emotivna prevara jednako opasna kao i ona stara svima poznata telesna prevara.

Muškarci su se promenili s vremenom, a s tim i način na koji varamo. Seks je sve manje bitan, a ono što postaje važnije (čak i jačem polu) jeste neka vrsta emotivne privrženosti. Žene su uvek stavljale ljubav ispred seksa, ali za njih nastaje problem kada na isti način razmišljaju i muškarci. Dosad su one bile ljubavnice oženjenima da bi zauzvrat dobile ljubav, a od sada to više ne moraju da rade. Ljubav mogu da dobiju samo kroz prijateljstvo ukoliko to žele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar