Granica ljubavi i prijateljstva (2)

Jedna je stvar kada se poveravate prijateljici koju znate od malih nogu ili iz nekog bezazlenog perioda kada ste učvrstili vaše prijateljstvo. Međutim, pošto danas provodimo dosta vremena na radnom mestu, dešava se da blizak odnos uspostavljamo i s koleginicama s posla. Da li je takva vrsta kontakta nešto što će vaša izabranica drage volje tolerisati? Teško.

Ukoliko s koleginicama s posla imamo mnogo zanimljivije razgovore i ukoliko njima iskazujemo svoja najdublja osećanja, vrlo je verovatno da će se u vezi pojaviti problem. Po definiciji se očekuje da takav stepen bliskosti postoji samo s partnerkom. Veza se gradi svakodnevnom intimnošću i zato ako izbacite intiman razgovor iz vašeg odnosa i počnete da se poveravate koleginici, fakat je da ste učinili neku vrstu prevare. Koliko god vi sebe zavaravali, kada ste vi ili vaša partnerka učesnik emotivne afere, nije važno kako tu osobu nazivate, prijateljicom ili ljubavnicom, na taj način varate svoju partnerku. Naravno, kada veza traje dugo, logično je što će jedan od partnera (obično su to pripadnici jačeg pola) tražiti razumevanje za svoje postupke. Šta bi to razumevanje tačno moralo da podrazumeva?

Ako vaša partnerka ne može da razume prijateljstvo koje negujete, razlog tome leži u činjenici da vam nedostaje komunikacija u vezi. Ukoliko nemate volje da svojoj partnerki objašnjavate svoj odnos s prijateljicom, zar negde usput nije došlo do iskretanja vrednosti i obrtanja uloga? Naravno da ne treba pomisliti kako uopšte nema kolegijalnih odnosa i isključivo prijateljskih kontakata sa suprotnim polom, ali emotivna prevara je nešto što se dešava i ona se veoma lako može izjednačiti s fizičkom, a onda je samo pitanje spremnosti jedne ili druge strane da se ona toleriše u vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar