Granice prijateljstva

Da li ste se nekada osećali kao preljubnik zbog toga što ste otišli da se vidite sa svojom najboljom prijateljicom, a da taj susret niste prijavili svojoj partnerki? Ako se u vama nekada probudio taj osećaj, on je verovatno nastao kao posledica toga što vaša izabranica nije sklona da veruje u muško-žensko prijateljstvo. Treba li sasvim odbaciti ovu ideju kao nemoguću? Iako mogu nastati u bilo kom periodu, od malih nogu pa sve do početka radnog staža, muško-ženska prijateljstva su svakakva samo ne jednostavna. Neki od ovih kontakata vremenom se pretvore u ljubavne veze, čime se znatno urušava teza da je ovakva vrsta druženja moguća.
Problem možda proizlazi iz naših očajničkih pokušaja da izbegnemo iskušenje. Ubedivši sebe da ćemo fizički ostati verni, dozvoljavamo sebi da se s nekim dublje zbližimo na emotivnom nivou. Međutim, ljudi se zavaravaju kada misle da je preljuba samo fizička stvar i ne grade dovoljno stabilne barijere u prijateljskim odnosima. Svi bismo voleli da sačuvamo taj idealizovani odnos s prijateljem suprotnog pola. Međutim, to može dovesti do haosa u našim ljubavnim životima. Da li je vaša prijateljica toga vredna? Ili imate suprotan problem – vaša lepša polovina ima novog kancelarijskog ortaka?
Ako tokom dana provodite mnogo vremena s drugaricom, vašoj devojci treba objasniti da vaše prijateljstvo s drugom ženskom osobom može samo da pomogne vezi koju vas dvoje imate. I upravo tu nastaje problem. Kako to objasniti a da se pred vama ne pojavi pitanje: "Ko je ovde zapravo lud, i u kolikoj meri"? Činjenica je da samo izbegavanje fizičke prevare nije uvek dovoljno da se zaštiti primarna veza. Kako moderno muško-žensko prijateljstvo postaje pretnja vezi? Kao ljudska bića, svi mi imao potrebu da se povežemo sa drugima. U tom smislu, prijateljstvo podrazumeva samo lepe trenutke, humor, filozofske rasprave, komplimente, priče iz svakodnevice… Ukoliko vaša lepša polovina nije u to uključena, sva je prilika da će biti problema. Najbolji način da se problem izbegne jeste da ih upoznate i tako izbegnete tenziju, ili ako vaša prijateljica ima partnera, organizujte izlazak u četvoro. To bi vašu partnerku trebalo da umiri i otkloni joj strah od moguće pretnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracprijateljstvoraskidvezazena
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • N. N.

    Sve je to lepo, ali ako za sve treba da pitamo partnera i da mu se javljamo, onda čemu svrha zabavljanja ako nema poverenja?