Hranom do mišića

Put do pločica na stomaku većini nas čini se kao nemoguć. Ali to ne mora da bude istina, tačnije, taj put ne mora da bude ni nemoguć ni tegoban. Ono što nam je svima potrebno, pored punog frižidera, jeste i bolja ishrana. U tome se svi slažu – jedite šest obroka dnevno. Da biste izgubili na težini i izmenili oblik svog tela, morate pojačati ritam svog metabolizma tako da sagorevate više kalorija čak i ako ne vežbate. Jedan od najboljih načina da podstičete metabolizam jeste da ga neprestano pothranjujete. Tri glavna obroka i tri užine mogu da vam reše problem. Bićete siti, neće vas mučiti glad, i izbeći ćete dnevne uspone i padove metabolizma koji vas navode na to da se prejedete.
Pored standardne hrane koju treba dobro sažvakati, koristite i one namirnice koje od vas traže samo da ih progutate. Voćni jogurti i mlečni napici mogu poslužiti kao zamena za obrok ili kao hranljiva užina. Lako se nabavljaju, utoliće vam glad, a možete ih koristiti i pre i posle vežbanja. Ipak, treba voditi računa o tome šta pijete. Voda možda nije najukusnije piće, ali ispijanje osam čaša vode dnevno pomaže vam da obezbedite dobru hidrataciju i utolite žeđ. Ono što obično tumačimo kao glad često ume da bude samo žeđ. Ako već ne možete da se odreknete gaziranih napitaka, ograničite se na dve čaše odabranog pića dnevno u dijetalnoj varijanti i po svaku cenu odbacite standardna bezalkoholna pića.
Vodite računa o raznovrsnosti svakog obroka, ali prestanite da brojite kalorije koje unosite. Iako je potrošnja kalorija od suštinske važnosti u eliminisanju masnoća, brojanje ume da bude zamorno i obeshrabrujuće. Dobra vest je da kalorije, kada se usredsredite na namirnice koje jačaju trbušne mišiće, na izvestan način počinju same da se prebrojavaju. Kako? Ješćete dovoljno često i unositi dovoljno raznovrsnih hranljivih sastojaka, tako da ćete celog dana biti siti, umesto da patite zbog pada šećera u krvi koji vas navodi na to da uništite sve što zateknete u špajzu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranamišićimuškarac
Komentari (0)
Dodaj komentar