I muškarci koriste estetsku hirurgiju

Mislili ste da su jedino žene robovi estetske hirurgije i ulepšavanja uz pomoć skalpela? Onda verovatno niste dovoljno informisani ili živite na Balkanu, mada je pre u pitanju ovo prvo, jer čak i na ovim prostorima muškarci poklanjaju sve više pažnje čarima plastike i silikona.

Istina je da zahvati estetske hirurgije kod muškaraca nikada nisu toliko primetni kao kada su u pitanju žene, ali treba reći da estetska hirurgija ima nekoliko stvari koje može da ponudi pripadnicima jačeg pola. Broj usluga koje traže muškarci sve više raste.

Najveći broj muškaraca ima potrebu za intervencijama na glavi, što se drugačije zove transplantacija kose. Ćelavost više nije problem koji bi vam mogao praviti neprilike. Samo treba da se odvažite i odete pod nož. Ne zvuči lepo, ali učinak može da bude veoma isplativ. Pored presađivanja kose, muškarcima su zanimljive i intervencije zatezanja lica, jer godine stižu i nas isto kao i žene; istina, ne jednakim intenzitetom, ali se broj godina ne smanjuje s vremenom.

Korekcija kapaka, uklanjanje ožiljaka od bubuljica, doterivanje položaja, oblika i veličine ušiju, korekcija obrva, brkova, brade i skidanje bora takođe su česti zahvati, a imaju trajni efekat koji može da olakša mnogo toga.

Pored toga, postoje i zahvati koji vašu zadnjicu mogu učiniti većom, ali to na ovim prostorima nije toliko česta intervencija.

Pomenute, ali i sve druge vrste hirurških zahvata u mnogim zapadnim zemljama prihvaćene su kao bitan činilac estetske kulture i želje za lepšim i boljim životom, kao svakodnevna higijena tela i duha. Za razliku od toga, kod nas takve intervencije još uvek prate predrasude – što zbog nekulture, što zbog neznanja ili kompleksa. Ne budite uskogrudi: najgore što može da vam se dogodi jeste to da izgledate bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar