Idealni periodi

Idealni periodi su oni kada u datom trenutku kažemo da ostvarujemo najbolju komunikaciju s drugima, kada ugovaramo nove poslove, kada se osećamo kao pobednici. To su periodi kada smo puni reči hvale za svoje mentalne sposobnosti i dobre reflekse, kada uspravne glave koračamo napred. Međutim, idealni periodi su i oni koji se posle nekog vremena smenjuju sa situacijama koje se odražavaju u vidu usporenijeg reagovanja, odugovlačenja prilikom donošenja važnih životnih odluka ili odlaganja da se dogodi nešto što je neumitno.
Ono čega se treba čuvati jeste gubitak koraka s realnošću, u kojoj je sasvim normalno da se periodi boljitaka smenjuju s periodima kada se osećamo kao potpuni gubitnici. Ne treba biti sklon malodušnosti; takve smene raspoloženja dešavaju se apsolutno svima. Može se dogoditi da situacija krene u neželjenom pravcu, bez obzira na to gde se nalazite na hijerarhijskoj lestvici. Zbog toga je dobro imati razvijen smisao za opstanak u oba životna perioda. Treba znati kako se uživa u uspehu koji ste postigli, ali treba znati i kako se raduje tuđem uspehu. Jasno vam je da tuđi uspeh može da predstavlja vaš gubitak, ali to ne znači da treba da klonete duhom i potonete u more lošeg raspoloženja. Trudite se da izbegnete i gaženje po sebi. Izgubili ste – pa šta?
Pre ili kasnije, ponovo će naići period u kojem ćete doživeti neki vid satisfakcije. Važno je samo da ne slušate one koji pokušavaju da vam preotmu energiju pošto znaju da umete da se podignete jednom kada padnete. Ukoliko osećate da gubite, budite uzdržani. Ako ste izgubili, čestitajte pobedniku. To su osobine onih koji su spremni da se suoče s novim izazovima, koji znaju da bi podela titula na kraju mogla da bude sasvim drugačija. Tako obično i biva. Nekada smo dole, nekada gore, i onda opet obrnuto, i onda sve iz početka…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracposaoraspoloženjezivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Kako sve ispočetka kad je sve već rečeno, kao u ovom tekstu o idealima, sve u svoje vrijeme, a onih pet minuta nikako da dođu, da se stvarno i svojski nauživate u sebi i svojim uspjesima, a drugima ste svojski pružili i koju mrvicu.