Imidž je vaš saveznik

Za većinu muškaraca statusni simboli su veoma važni. To je glavni razlog zašto dobro odabrana garderoba uvek može da vam pomogne da se manje mučite prilikom osvajanja novih poslovnih pozicija. Mislite da je to površno? Razmislite još malo. Prvi utisak se stvara na osnovu onoga što nosite na sebi (vrlo retko na osnovu onoga što imate u sebi, iako jedno uvek uslovljava drugo). Pored toga, u ženskim očima statusni simboli dobijaju još veći značaj. Ako ne želite da budete „dvojkirani“ s poslovnog (ili privatnog) sastanka, obratite pažnju na elemente svog stila. Treba da postignete to da u svakoj prilici izgledate kao pravi moćni poslovni igrač.
Umesto košulje čije se manžetne kopčaju na dugme, izaberite onu koja ima rupice za pravu dekorativnu dugmad za manžetne. Ukoliko su vaši stilski idoli glumci iz filma „Vol strit“, neka ta dugmad budu od plemenitog metala. Ovakvi luksuzni detalji mogu da vam donesu sreću prilikom potpisivanja ugovora za posao. Iako to već svi znaju, nije na odmet još jednom ponoviti: istina je da su kvalitetne cipele od glatke kože najstabilniji temelj savršenog poslovnog stila. Odaberite one koje su po svom dizajnu vanvremenske, a neizmerno je važno da budu dovoljno udobne. Ponekad se vaš radni dan može produžiti do kasnih večernjih sati, a definitivno ne želite da vas cipele žuljaju do granica neizdržljivosti.
Takođe, ukoliko ste već investirali pozamašnu sumu novca u svoj novi laptop računar i ostale gedžete od kojih staje pamet, sasvim je logično da ih nosite u podjednako reprezentativnoj torbi. Nemojte štedeti na tom komadu, zato što ćete ga sa sobom nositi verovatno svakog dana u nedelji. Preporučujemo da bude u nekoj nijansi grafitnosive – nije neophodno da se po svaku cenu slaže s ostatkom garderobe – mada bi, kada je elegancija u pitanju, to bilo gotovo idealno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detaljiimidzposaoposlovnostsaveznik
Komentari (0)
Dodaj komentar