Iskušenja – stop!

Stara, mudra, duhovita izreka engleskog pisca Oskara Vajlda glasi: "Svemu mogu da se oduprem osim iskušenjima". Ponekad je zaista tako. Međutim, postoje određene situacije koje u nama moraju da probude alarm, onaj koji će nam reći: "Gospodo, suzdržite se!" Neka iskušenja zaista umeju da budu primamljiva, nesnosno primamljiva, ali baš zbog toga i jeste potrebno da se ona drže pod strogom kontrolom. I bez preterane ljubaznosti. Društvena pravila se moraju poštovati, ali uz određenu dozu gracioznosti. Ako kažemo "nazdravlje" svaki put kada neko kine – sedam puta u nizu, to nas pretvara u automat, a ne u džentlmena.
Kada je u pitanju svakodnevni život, postoje određene pozicije i situacije koje bar s vremena na vreme treba izbegavati. Istina, živimo u vremenu kada je jedan klik mišem dovoljan da se sve reši, ali to ne znači da se računaru treba u potpunosti prepustiti. Podići slušalicu i pozvati prijatelje s vremena na vreme nije toliko loša ideja; o odlasku u prirodu da i ne govorimo.
Jedna od čestih situacija koja se događa muškarcima koji su tek izašli (sveže povređeni) iz neke veze jeste to da u sitan sat mrtvi pijani zovu bivšu devojku. Rame uz rame sa ovom situacijom stoji ona kada je "bombardujemo" SMS porukama ili mejlovima punim besa, a ništa bolja nije ni ona kada se u prve tri nedelje zabavljanja pišu ljubavne pesme. Iako nas možda (pošto nas je ostavila) podseća na vešticu, odnosno iako je u prvim nedeljama zabavljanja njena kosa ličila na prve zrake jutarnjeg sunca, ti zraci mogu da izblede, a poruke i telefonski pozivi upućeni u pijanom stanju ostaju zauvek da postoje kao materijalni dokazi zaluđenosti i nemogućnosti da se odupremo jednom iskušenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iskusenjamuškaracživot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Femina Bianca

    Ne treba biti toliko strog prema sebi, a ni prema drugima. Eto, ponekad ne možemo da se uzdržimo pa se svojski izblamiramo, pogotovu ako su uključene emocije. Pa šta?! Hoćete li umreti zbog toga? Ili će vam spasti kruna s glave?! Izblamirati se (ako nije baš preterano) nekad je i simpatično jer osobu čini „životno uverljivom“. Izblamirati sebe je manje zlo nego vređati drugog, to se teže zaboravlja.