Ispit stila

Ženama se mora priznati to da, čak i kad nemaju stila, vole da govore o tome, da vode računa o tome i da nas uvek stavljaju na ispit stila. Jer, ona će uvek izabrati muškarca koji ima najistančaniji ukus. To se lako da proveriti. Dovoljno je da vam ona poveri da sami osmislite scenario idealnog izlaska ili možda čitavog vikenda, da uzme olovku i papir i da počne s upisivanjem minusa i pluseva. Šta je vaš savršeni zalogaj, šta vam je hrana za dušu, šta vam je melem za oči…
Bitno je reći da gastronomska mapa zemlje u kojoj živimo može da zadovolji svačiji ukus. To treba iskoristiti. Za prvi (i često odlučujući) susret važno je pažljivo odabrati i pomiriti različite elemente. Tu se najpre misli na meni, atmosferu i ambijent. U svemu valja pronaći meru, izvesnu neutralnost, dok ne shvatimo šta ona najviše voli; u prevodu: bez nekih naročitih kulinarskih, muzičkih i enterijerskih eksperimenata.
Što se tiče duhovnog uzdizanja, nije neophodno puno iskustva da bi se otkrilo da li ona voli umetnost. Dovoljno je da razmenite samo nekoliko reči. Ukoliko ste odlučili da je izvedete u pozorište, pažljivo proučite predstave na repertoaru. To jeste dobar potez, ali sjajnu koncepciju lako možete uprskati katastrofalnim izborom komada. Svakako se klonite banalnih komedija i teških tragedija.
Ukoliko ste zakasnili s pozorištem, izložbe nisu nimalo loša ideja. Ovo je ionako vizuelna era! Obavestite se šta je u trendu, kako ne biste "zakačili" neku naivu. Takođe, nemojte odlutati ni u duboku apstrakciju kako ne biste dobili prizor teleta koje zuri u "šarena vrata". Dobro bi vam došlo nekoliko informacija o postavci, kako se ne biste predstavili kao kopletna tabula raza. Ukoliko ništa od toga ne možete da sprovedete u delo, tu je stari dobri bisokop… Ipak, ako se opredelite za komediju, izaberite neku za čije je razumevanje potrebno uključiti barem pet procenata sivih ćelija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bioskopizlazakizlozbemuškaracpozoristestil
Komentari (0)
Dodaj komentar