Istine i zablude o vezama (2)

Jedan od stavova s kojima se treba što pre izboriti jeste onaj po kome vam je za uspešno održavanje jedne veze potrebno mnogo toga zajedničkog. A šta je s onom pričom da se suprotnosti privlače? Da li je ona, kada je veza u pitanju, potpuno netačna? Ili je možda ipak bolje ako je prisutan još jedan par očiju ili ušiju koji će nekom problemu ili nekoj situaciji pružiti dragocenu drugačiju vizuru. Čini se da jeste. Dobro, možda vam je potrebno nekoliko metara zajedničkog prostora, ali čak i da ste vi suvi racionalista, a ona suva emotivka, nema razloga da vas dvoje ne pokušate da nađete zajedničku sreću.
Svi muškarci koji veruju u to da bi njihova savršena izabranica morala da poseduje apsolutno sve – u zaludi su. Možda je bolje reći da je važno da ona bude dovoljno lepa, dovoljno pametna i dovoljno zabavna, a ne savršeno lepa, savršeno pametna ili savršeno zabavna. Uostalom, kome je pa stalo do savršenstva? Ženi nije potrebna velika lepota, pamet ili duhovitost da bi bila sjajan partner i osoba vredna ljubavi u vašem životu. Ako je ona manje od savršenstva, onda je to samo jedna stvar koju vas dvoje imate zajedničku. Zar nije bolje razmišljati na takav način? Sve što je lepo ima pukotinu, napisao je Leonard Koen – i nije pogrešio. Na taj način ulazi svetlost. Na kraju krajeva, postoji samo jedna stvar koja je istinski bitna. Da li će ona biti uz vas kada iskrsnu nevolje? Kada ste kratki s novcem ili kada su rezultati testa loši, da li će ostati uz vas da rastera oblake?
Ako je odana, dopadate joj se, uživa u seksu i ne izgleda kao engleski buldog, zgrabite je i izgradite život s njom. Dobro razmislite o ideji koja nije bez smisla – možda muškarci koji ne mogu da se vežu zapravo i ne umeju da vole. Istina, to može biti obično psihološko naklapanje, ali ispitajte sebe – čisto da biste bili sigurni. Postarajte se da budete vredni svega najboljeg što život u svim svojim raznolikostima može da vam ponudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

istinemuškaracvezazablude
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Uki Pavlović

    Auuu, u prevodu, zgrabi svakog gabora koji ti se prilepi… Pre ću nabaviti lutku na naduvavanje… Odvratan savet, sta hoće autor da kaže, da mi muškarci ne treba da imamo kriterijume, a onda njemu da ostanu dobre ženske? Svaki muškarac treba da zna da devojka sa kojom se zabavlja oličava i njega, a devojka koju je autor opisao je paćenik, kao brijač koji ćeš nakon upotrebe da nabiješ u fioku…