Izborite se za sebe

Koji je najbolji savet koji možemo da damo sebi onda kada nam se čini da ništa ne ide onako kako smo planirali, bez obzira na sav uloženi trud? Nemojte se previše nervirati! Tačno je da je lako to reći, isto kao što je tačno da ne treba "gubiti živce" zbog pojedinih problema. Isto tako je tačno i to da posle svakog perioda koji deluje kao da je prepun raznih nevolja po logici stvari dolazi period kada se sve čini kao mnogo povoljnije, i kad je reč o poslu i kad je reč o ljubavi i odnosima s ljudima iz našeg neposrednog okruženja.
Zbog toga je izuzetno važno da u trenucima kada nam se sve čini pogrešnim ostanemo racionalni i hladne glave. Samo na taj način možemo imati dovoljno spremnosti i energije da se uhvatimo u koštac s problemom ma kakav on bio. Nikome nemojte dozvoliti da se meša u ono što radite. Morate znati kako sebe da zaštitite od svih loših uticaja, jer se oko svakoga od nas nalaze mnogi koji se trude da nas koriste za razne vrste sitnih usluga. Bilans takvog dana je sledeći – osećate se premoreno. A to je, priznaćete, i logično pošto ste neke svoje ciljeve podredili tuđim. Ma koliko vam se činilo da su okolnosti protiv vas, morate se izboriti za svoje mesto pod suncem.
Na kraju dana svima nama postane jasno da sve uvek zavisi od naše umešnosti da se sačuvamo. Ponekad se dešava da ni sami nismo svesni koliko zapravo vladamo određenom situacijom na najbolji mogući način i do koje mere život koji vodimo zavisi samo od nas. Bez obzira na to šta vam govore drugi, sledite svoj sistem vrednosti i nemojte pristajati na odnose (ni poslovne ni privatne) koji vas ni u čemu ne zadovoljavaju. Mnoge stvari mogu krenuti nabolje samo ako vi budete taj koji ima kontrolu nad njima i ako to umete da ispoljite na vrlo diskretan način. Nemojte dozvoliti da vas savladaju brige ili da vas tuđe nezadovoljstvo izbacuje iz takta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

borbamuškaracposaozivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Sve je to lako reći a neko treba da otrpi tuđe navaljivanje na „nejaka“ pleća i ponese to, uz sav svoj i lični teret. Zašto, uostalom, trpiti nešto bez kraja i konca kad niko vam neće reći ni „hvala“. Samo će tako da pričaju o vama, kao „pogodnoj“ osobi za nedolične usluge i pritajena povezivanja, da ne kažem preko veze do plandovanja. A to nikome ne služi na čast, čak i kad ste samo slatkorječivi, ne bolećivi na tuđi „jad i bijedu“, i niko se do sad nije opekao zbog vaše „nedoslijednosti“ u pružanju vaše nesebične a suvišne potpore. Sam kroz život i prepreke, što bi se reklo, ili ste „kandidat za podmazivanje“ i navaljivanje na ono što je samo vaše, Jeste li „ugroženi“, najkraće rečeno, osvrnite se oko sebe i ne činite grijeh prema sebi u podmićivanju i uzajamnoj kupovini svega i svačega pa glasova dobrohudnih i blaženih. Kakva korist?!