Jedan korak napred, tri nazad (2)

Najgore od svega je kada primetite da njen pogled postaje staklast dok joj govorite o problemima koji vas tište na radnom mestu. Znate tu situaciju: klimanje glave je ujednačeno i potvrdno čak i onda kada nema šta da se potvrđuje. Da li to onda znači da ona vaš posao doživljava kao manje vredan, ili je ona feministkinja koja se bori protiv tvrdnje da su žene te koje imaju posao, dok muškarci imaju karijeru?

Ova situacija nije teška za prepoznavanje. Ako vas ona pita kako je bilo na poslu i ako joj vi istog trenutka ne odgovorite, pa ona pređe na drugu temu, imate problem; tačnije, ne samo vi nego vas dvoje. Najbolje je da u toj situaciji najpre analizirate svoj stav. Možda joj vi dopuštate takvo ponašanje? Ukoliko je tako, ne bi bilo loše da dodatno napumpate svoje samopouzdanje tako što ćete redovno nabrajati svoje poslovne uspehe, kao i ciljeve koje ste postavili sebi. Ako utvrdite da je ona opsednuta sobom, suočite je s tim, i to brzo. Objasnite da ste vas dvoje ravnopravni partneri, ali ne očekujte čudo odmah. Korak po korak, postavljajući male ciljeve, pokušajte da dođete do onoga što želite da postignete.

Ako ste vi taj koji ulaže svu energiju u vezu, malo šta će vam ostati za vas. Ukoliko konstantno brinete kako će ona reagovati ili pokušavate da udovoljite njenim željama i raspoloženjima, velika je verovatnoća da će se to negativno odraziti na vaš život, o ličnim dostignućima da i ne govorimo. Budite uvereni da će biti umanjena. A veza? Ona će se sigurno pretvoriti u minsko polje. Biće tu promena raspoloženja bez vidljivih razloga, a poslednja stvar koja vam je potrebna jeste da svoju energiju ulažete u napor da održite njeno dobro raspoloženje. Sve ostalo, porodica, prijatelji i posao, pašće u drugi plan. Pad koji vam sledi u tom slučaju tiče se samo vas – opašće vam vrednost u sopstvenim očima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar