Kad loše krene

Nesporazumi i nesuglasice između muškaraca i žena rado se objašnjavaju čuvenim naslovom bestselera „Muškarci su sa Marsa, a žene sa Venere“. Uostalom, koliko puta ste i sami pomislili: stvarno ne razumem te žene! Između nas postoje velike razlike, ali upravo zbog njih postoji i obostrana privlačnost. Čar jedne veze često je u sitnim nesuglasicama koje se lako mogu prevazići. Potreba za ljubavlju razlikuje se kod muškaraca i žena, a često se dešava da zapravo govorimo potpuno iste stvari, samo svako na svoj način. Važno je da duboko u sebi otkrijemo šta je to što očekujemo od veze u kojoj smo.
Vaša veza će biti stabilna samo ukoliko već na početku budete otvoreni i iskreni jedno prema drugom. Slobodno kažite sve što vam se ne dopada i šta želite da se promeni, ali budite spremni da i druga strana uzvrati. Uvraženo je mišljenje da su muškarci skloni hvalisanju, a da su žene senzibilnije i iskrenije. Istina, kada međusobno razgovaramo, rado se hvališemo, ali retko govorimo o sopstvenim osećanjima, dok su ženski razgovori otvoreniji i iskreniji. Dobar deo nas razume samo ono što nam se jasno i precizno objasni. Mi ne volimo razgovore sa skrivenim značenjima i „čitanje između redova“. Za razliku od nas, žene su pravi majstori u tome.
Nema ničeg lošeg u tome da se prizna, pre svega samom sebi, pa onda i voljenoj osobi, da nam raspoloženje nije u top-formi. Međusobno poverenje predstavlja preduslov svake uspešne veze. Nema zapravo velikih razlika između nas ni u ljubavi ni u seksu. Verujete li zaista u teoriju da muškarac prvo mora da vodi ljubav sa ženom koja mu se dopada da bi se u nju na kraju zaljubio, ili da žena vodi ljubav samo sa onim u koga je zaljubljena? Greška. Ima žena koje vole seks bez ikakvih emocija, kao što ima i muškaraca koji mogu voleti, platonski, bez seksa. Stoga je dobro odbaciti sva stečena uverenja i predrasude i pripremiti se na osluškivanje sopstvenih i želja voljene osobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracnesporazumiveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Nema ništa bolje i ljepše od toga kada se sretnu dvoje po prirodi saglasnih, koji su otpočetka razumljivi sami po sebi i jedno drugom kao dvije kapljice vode jedna za drugom kad kapnu sinhrono i utonu jedna u drugu. Osluškivanje zajedničke tišine koja nadolazi i prije nego što jedno drugom nešto izgovorite ili tek nemušto pokažete. Naprosto ste jedno isto, a toliko različito žensko od muškog principa i u obrnutom smijeru da uzajamno poimajući svijet iz raznih uglova, jedno drugom ga objašnjavate, a katkad i tumačite, koliko to traje i sažima se u suživot prema želji.