Kako kulturno raskinuti?

Osećate da se vašoj vezi bliži kraj. Nestalo je strasti, planovi više nisu isti, a tema za razgovor je sve manje. Ipak, ona je sjajna osoba i želite da je sačuvate kao prijatelja. Posle ljubavi to nije lako, ali i to nekome pođe za rukom. Kako? Trudite se da budete iskreni i ne zaboravite pri tom na njen ponos. Žene su veoma osetljive kada ih neko ostavi. Sigurno će patiti što je vašoj vezi kraj, ali će se pre svega osećati poniženo. Od trenutka kada budete doneli konačnu odluku, trudite se da je sprovedete s puno poštovanja.

Naravno, sve mora da bude obavljeno u četiri oka; telefon ne dolazi u obzir. Obavezno spomenite sve njene vrline, a priču završite time da je sve postalo naporno i da vam je teško da nastavite. Uvek naglasite koliko vam je značila.

Izvesno je da nećete odmah postati prijatelji. Ostavite je da malo razmisli sama. Pozvati je odmah sutradan i predložiti joj da izađete čini se kao suvišno. Jedno vreme treba čak i izbegavati stalne susrete. Što se tiče vašeg okruženja, budite diskretni, jer sve što se desilo između vas jeste vaša intimna stvar. Ako baš želite da ispričate nekome šta se desilo, recite da ste zajedno shvatili da je najbolje da raskinete. Bitno je da se ne zna ko je tu doneo finalnu odluku i da o njoj pričate sve najlepše.

Ako ste našli novu ljubav, potrudite se da vas ne vidi zajedno. Sigurno je da će pomisliti da ste je našli dok ste bili sa njom u vezi, a to će je veoma razočarati. Najbolje će biti da je pozovete mesec dana posle raskida.

Normalno je da će ona u početku biti pomalo hladna. Nemojte je pozivati na intimna druženja, neka to bude izlazak u društvu. Ne približavajte joj se previše i ne razgovarajte samo sa njom. Jednostavno se ponašajte prema njoj kao i prema svima ostalima. Nikada je nemojte pitati da li joj je teško ili da li se oseća dobro. Time ćete je samo poniziti i dodatno podsetiti na to što se dogodilo pre nekoliko nedelja.

Kada budete postali prijatelj s njom, iznenadićete se što možete i da joj se poveravate; možda će vam čak dati i neki konstruktivan savet o nekim novim ljubavnim mukama koje vas opterećuju. Naravno, sve to pod uslovom da vas je uspešno prebolela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

raskidraskinutiveza
Komentari (0)
Dodaj komentar