Kako protiv muškog klimaksa

Nadovezujemo se na jučerašnju priču o „muškom klimaksu“.

Bilo kako bilo, postoje određena jednostavna pravila koja će vam, ukoliko ih se pridržavate, u velikoj meri pomoći da odagnate „muški klimaks“, postojao on stvarno kao takav ili ne.

  1. Vašoj ishrani ne bi trebalo da nedostaje vitamina A, B grupe, C i E.
  2. S vremena na vreme, možete koristiti i određene biostimulatore (poput ženšena).
  3. Uloga sna je veoma važna. Noćni san (iz jednog komada je mnogo bolje nego noćno plus popodnevno spavanje) trebalo bi da traje sedam do osam časova.
  4. Nemojte prenebregnuti ni značaj fizičkih vežbi. Apsolutni minimum koji sebi morate obezbediti jeste 15 minuta jutarnje gimnastike koji će povratiti tonus mišićima. Po gradu radije idite pešice nego koristeći gradski prevoz ili kola. Izbeći ćete gužvu (često stići i brže), bićete bolje raspoloženi, udisaćete više kiseonika i istovremeno ćete vežbati.
  5. Suviše česta ili intenzivna seksualna aktivnost, ali i dugotrajno uzdržavanje od nje često se loše odražavaju na tok „klimaksa“. Stoga, vodite normalan seksualni život. Kod neženja „klimaks“ često počinje ranije i neretko prolazi i sa brojnim komplikacijama, posebno ako dotični muškarac boluje i od hipertenzije, aterioskleroze ili dijabetesa. Faktori rizika su, naravno, i pušenje i prekomerna upotreba alkohola. Sa druge strane, oženjeni muškarci imaju mnogo veće šanse da ništa od pomenutih simptoma i problema nikad i ne iskuse.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar