Kako zaboraviti bivšu

Prošli ste kroz sve emocionalne faze raskida, od usamljenih noći kod kuće do ludih provoda sa prijateljima, i napokon ste spremni za novi početak sa devojkom koja vam se već neko vreme dopada. Međutim, s vremena na vreme, uznemiri vas „duh“ one bivše. Nešto vas podseti na nju a vi se nostalgično vraćate u „stara dobra vremena“ i čini vam se da nikako ne možete da je zaboravite. Tu grešite. Zaboravićete je ako to zaista želite.

Za početak, odlično je da prihvatite stvarnost. Otišla je. Taj prvi korak oslobađanja je najvažniji, a uspeh zavisi od toga koliko ste se dugo zabavljali. Sigurno vam neće biti tako lako ako ste nekoliko lepih godina živeli zajedno u istom prostoru, ali što pre zaustavite svaku pomisao na to da će se ona kad-tad urazumiti, pokajati i vratiti vam se, pre ćete krenuti dalje – a to je ono što vam je posle raskida jedino potrebno.

Razbistrite glavu! Oslobodite se gneva koji u vama izaziva prethodna veza kako ponašanje nove devojke ne biste povezivali sa gestovima svoje bivše drage. Nemojte se zavaravati. Prekinite svaki kontakt sa bivšom. Iako mislite da je posle raskida moguće održavati prijateljske odnose, varate se. Ti susreti će vas samo mučiti. Zato prestanite da je zovete i mislite na nju i svu energiju usmerite ka novoj devojci. Sklonite njene slike. Ukoliko se budite ili ležete sa njenom slikom u ruci, ništa od vašeg napretka. Lepo složite sve njene slike u kutiju i „arhivirajte“ je.

Učite na svojim greškama. Izvucite neku pouku iz prethodne veze kako iste greške ne biste pravili u narednim. Razmislite koji je skriveni razlog kojeg možda niste bili ni svesni a koji je uzrokovao raskid.

Razgovarajte s novom devojkom. Iako vam se to može učiniti neumesnim, možda je ipak dobra ideja da sa novom devojkom popričate o bivšoj vezi i oslobodite se misli koje vas muče. Imajte samo na umu da ne valja preterivati u detaljima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar